Μολονότι προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε την Πέμπτη με 2-1 σκορ από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα, για την 4η αγωνιστική του Europa Conference League, χάνοντας έτσι έδαφος στη μάχη της πρόκρισης, καθώς έπεσε στην 3η θέση του 6ου ομίλου (υστερεί στην ισοαθμία με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, που νίκησε με 4-1 στην έδρα της Λίνκολν).

Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8′ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά οι Δανοί πήραν το τρίποντο με τα γκολ των Άνκερσεν (34′) και Μπίελ (50′), ανεβαίνοντας και πάλι στο… ρετιρέ της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς, καθώς στις καθυστερήσεις ο Μιχαηλίδης χτύπησε με το κεφάλι αντίπαλό του και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι της αναμέτρησης.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, καθώς άνοιξε το σκορ αρκετά νωρίς.

Στο 8′ ο Μπίσεσβαρ έφυγε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα προς τον Σβιντέρσκι, που δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να καταλήγει στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0.

 

Πάντως στο 34′  οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν ρίξει προειδοποιητική βολή νωρίτερα (13′) με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπιέλ (εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι ήταν άστοχο), κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Άνκερσεν να σουτάρει από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

 

 

Στο 45ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, βρήκε την μπάλα ο Σβαμπ με το κεφάλι αλλά αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Κοπεγχάγης.

Οι Δανοί στο 50′ έκαναν την ολική ανατροπή, καθώς σε υποδειγματική επίθεσή τους ο Μπίελ σκόραρε με ωραίο τελείωμα.

 

Μετά το 1-2 ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 57′ ο Σφιντέρσκι σούταρε εξ επαφής, αλλά η μπάλα σταμάτησε σε αμυντικό πριν περάσει την γραμμή, ενώ στο 68′ μετά από τακουνάκι του Ελ Καντουρί, ο Μπίσεσβαρ, όντας σε πλεονεκτική θέση, έκανε το πλασέ, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ.

 

 

Το… κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για τους Θεσσαλονικεις, οι οποίοι… φλέρταραν το δεύτερο γκολ τρεις φορές στην ίδια φάση (72′): ο γκολκίπερ των Δανών αρχικά ενήργησε σωτήρια στην κεφαλιά-πάσα του Ζίβκοβιτς από τα δεξιά, στη συνέχεια πρόλαβε τον Άκπομ, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει από κοντά, ενώ με το κεφάλι… είπε «όχι» και στο σουτ του Ελ Καντουρί.

 

Μάλιστα όσο ο χρόνος κυλούσε τόσο αύξανε και η νευρικότητα στις τάξεις του γηπεδούχου ΠΑΟΚ με τους Δανούς να επιδίδονται σε παιχνίδι σκοπιμότητας για να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ.

Η νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο και η ένταση ήταν φυσικό επακόλουθο και στο 93΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μιχαηλίδης καθώς με το κεφάλι χτύπησε αντίπαλο για να ολοκληρωθεί μετά από λίγο η αναμέτρηση με μια δύσκολη βραδιά για τον ΠΑΟΚ που έκανε σε ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι τα εύκολα – δύσκολα, χάνοντας με την σημερινή ήττα του το πλεονέκτημα που είχε.

 

 

ΠΑΟΚ-Κοπεγχάγη 1-2

Γκολ: 8′ Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), 34′ Άνκερσεν (Κοπεγχάγη), 50′ Μπίελ (Κοπεγχάγη)

Κίτρινες: Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Κρίστιανσεν (Κοπεγχάγη), Γιόχανσον (Κοπεγχάγη)

Κόκκινες: 90+4′ Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ)

Δοκάρια: 45′ Σβαμπ (ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο (62′ Τέιλορ), Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σβαμπ (86′ Κούτσιας), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, τον Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (71′ Άκπομ)

Κοπεγχάγη: Τζόνσον, Μπόιλεσεν, Άνκερσεν (74′ Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Κρίστιανσεν, Ντάικς, Στάγκε, Λεράγκερ, Μπίελ (86′ Μπάλντουρσον), Βιντ (86′ Χόιλουντ), Μπέβινγκ (62′ Γιόχανσον)

Η βαθμολογία του ομίλου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης