Ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 34 ολόκληρα χρόνια, έκανε ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε την Κυριακή με 3-0 σκορ του Ατρομήτου, που παρατάχθηκε στην Τούμπα με σημαντικές απουσίες.

Στο 39ο λεπτό ο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ για τον «δικέφαλο» του Βορρά, ο οποίος έκανε το 2-0 με το δεύτερο πέναλτι (στο πρώτο ο Βιερίνια νικήθηκε από τον Θεοδωράκη) που καταλόγισε στο ματς ο Αζέρος ρέφερι, Αλιγιάρ Αγκάγιεφ και το μετέτρεψε σε γκολ ο Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
 
Στο 81ο λεπτό ο Σβιντέρσκι ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, γράφοντας το τελικό 3-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι Περιστεριώτες, μετά την αποβολή του Μπρούνο στο 90′.
 
 

Η πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης ήρθε στο 7′ όταν σε εκτέλεση φάουλ, πετάχτηκε ο Μάντσον έκανε την προβολή με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 16΄ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ακπομ από τον Κατράνη, αλλά η κακή εκτέλεση του Βιεϊρίνια έδωσε την ευκαιρία στον Θεοδωράκη να πέσει στην σωστή πλευρά και να αποκρούσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 20′ φάουλ του Ολιβέϊρα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 24΄ μακρυνό σουτ του Βιεϊρίνια έδιωξε ενστικτωδώς ο Θεοδωράκης. Ο Ατρόμητος συνέχισε να είναι αξιόμαχος και στο 26′ από σέντρα του Ούμπιδες ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ λίγο πριν γίνει επικίνδυνη η στιγμή για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ ως το 30′ ήταν φλύαρος και προβλέψιμος και αυτό έδωσε τα περιθώρια στην ελλιπέστατη αθηναϊκή ομάδα να «χτυπήσει» το ματς επί ίσοις όροις. Όμως πριν τελειώσει το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βρήκε την λύση, με… πορτογαλική συνταγή. Στο 38′ ο Βιεϊρίνια έκανε υπέροχη σέντρα και ο Ολιβέϊρα με καρφωτή κεφαλιά- ψαράκι παραβίασε την εστία του Θεοδωράκη για να ανοίξει το σκορ για τους πρωτοπόρους.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ακπομ κέρδισε το δεύτερό του πέναλτι, που αυτή τη φορά μετέτρεψε σε γκολ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, για να ολοκληρωθεί με το σκορ αυτό (2-0) το πρώτο 45λεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη ο Νταμίρ Κάναντι έκανε μια πρόωρη αλλαγή για να δώσει επιθετικότητα στην ομάδα του. Πέρασε στο ματς τον Μανούσο αντί του Κατράνη, ελπίζοντας σε πιο αποτελεσματική αντίδραση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Εντούτοις ο δικέφαλος του Βορρά ήταν αυτός που δημιούργησε πρώτος την καλύτερη ευκαιρία. Στο 53′ από γύρισμα του Μπίσεσβαρ στην περιοχή, ο Άκπομ έχασε μοναδική ευκαιρία στέλνοντας εξ επαφής τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος μπήκε ασφαλώς καλύτερα, ο ΠΑΟΚ επαναπαύτηκε στο 2-0 κι έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους που στο πρώτο 20λεπτο αυτού του διαστήματος είχαν κατοχή μπάλας στο ευμεγέθες ποσοστό 71% έναντι 29% του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο ο «Δικέφαλος» δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του αγώνα και στο 83′ ο Πολωνός Σφιντέρσκι σημείωσε το τρίτο γκολ για την ομάδα του, στην πρώτη επαφή με την μπάλα, μετά από υποδειγματικό πλασέ, σε θαυμάσια ασίστ του Μπίσεσβαρ.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0 

Γκολ: 39′ Ολιβέιρα (ΠΑΟΚ), 45′ πεν. Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ), 81′ Σβιντέρσκι (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Μπρούνο (Ατρόμητος), Ενρίκε (ΠΑΟΚ), Στρούγγης (Ατρόμητος), Μάντσον (Ατρόμητος)

Κόκκινες: 90′ Μπρούνο (Ατρόμητος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιερίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Ολιβέιρα, Μαουρίτσιο (22 λ.τ. Σάκχοβ), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (63′ Γιαννούλης), Ακπόμ (80′ Σφιντέρσκι).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Μπουσουλάτζιτς, Σάκιτς, Κατράνης (46′ Μανούσος), Μάντσον, Ούμπιδες (84′ Koρτ), Στρούγγης (59′ Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Ενσικουλού, Καρασαλίδης, Μπρούνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης