Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μούσα Ουαγκέ από τη Μπαρτσελόνα και του Αντόνιο Τσόλακ. Ο πρώτος είναι Σενεγαλέζος αμυντικός και έρχεται με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 18. Ο δεύτερος είναι Κροάτης επιθετικός.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Μούσα Ουαγκέ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ουαγκέ γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1998 στη Μπιγκνόνα της Σενεγάλης. Ερωτεύτηκε τη μπάλα από μικρός, παίζοντας με τους φίλους του σε αλάνες και σε τοπικές ομάδες, μέχρι που τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι της Aspire Academy και το 2014 πήγε στο Κατάρ, όπου εντάχθηκε στα τμήματα της ακαδημίας, η οποία… χτενίζει την αγορά της Αφρικής και προωθεί παίκτες στην Ευρώπη.

Ο Μούσα δεν άργησε να κάνει το επόμενο βήμα. Μόλις δύο χρόνια μετά, αφού κατέκτησε με την Κ20 της Σενεγάλης την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, η Έουπεν τον έκανε δικό της. Πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του τον Γενάρη του 2017 κι έμεινε στο Βέλγιο για δύο σεζόν, όπου υπό τις οδηγίες του Κλοντ Μακελελέ βοήθησε την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία, έχοντας σημαντικό ρόλο με 43 συμμετοχές κι ένα γκολ, ενώ παράλληλα πήρε και προαγωγή στην Εθνική Ομάδα της χώρας του.

Το καλοκαίρι του 2018 βρέθηκε στην 23άδα της Σενεγάλης για τα τελικά του Mundial 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας και στην πρεμιέρα “έγραψε ιστορία”, καθώς βρήκε δίχτυα κι έγινε ο νεαρότερος Αφρικανός σκόρερ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κατορθώματά του δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, οι οποίο έβγαλαν από τα ταμεία τους 5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Ουαγκέ αρχικά εντάχθηκε στη Μπαρτσελόνα Β, ενώ το Μάρτιο του 2019 αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα στο Καταλανικό Σούπερ Καπ κόντρα στη Χιρόνα. Το επίσημο ντεμπούτο με τους Μπλαουγκράνα το έκανε στις 13 Απριλίου σε ένα παιχνίδι για τη La Liga κόντρα στην Ουέσκα. Αγωνίστηκε σε άλλα δύο παιχνίδια μέχρι το φινάλε της σεζόν και το καλοκαίρι πήρε κι επίσημα προαγωγή στην πρώτη ομάδα.

Μέχρι τα τέλη του Γενάρη του 2020, όταν και παραχωρήθηκε δανεικός στην Νις, ο Oυαγκέ έπαιξε σε άλλα τρία παιχνίδι με τη Μπάρτσα, τα δύο μάλιστα κόντρα σε Ντόρτμουντ και Ίντερ για τους ομίλους του UEFA Champions League.

Ο Ουαγκέ στάθηκε άτυχος καθώς ξεκίνησε εντυπωσιακά στη Γαλλία με δύο ασίστ σε πέντε συμμετοχές, αλλά δυστυχώς ο Covid 19 ακύρωσε τη Ligue 1, με τον παίκτη να επιστρέφει στη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ για μονοετή δανεισμό του Σενεγαλέζου και ο Μούσα Ουαγκέ θα είναι παίκτης του “Δικεφάλου” για τη σεζόν 2020-21.

Καλώς ήρθες Μούσα!».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Αντόνιο Τσόλακ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αντόνιο Τσόλακ από τη Ριέκα. Ο Κροάτης επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 25.

Η οικογένεια Τσόλακ το 1992 εν μέσω πολέμου στη Γιουγκοσλαβία μετανάστευσε στην Γερμανία όπου στις 17 Σεπτεμβρίου του 1993 γεννήθηκε ο Αντόνιο. Η πρώτη του ποδοσφαιρική εμπειρία ήταν σε ηλικία τεσσάρων ετών, όταν κι εντάχθηκε στην Ακαδημία της Φράιμπουργκ. Το 2000 πήγε στους Κίκερς Στουτγάρδης, όπου παρέμεινε για οκτώ χρόνια πριν επιστρέψει στη Φράιμπουργκ το 2008. Από εκεί το 2010 εντάχθηκε στα Τμήματα Υποδομής της Χοφενχάιμ, για ένα μόλις χρόνο και το 2011 πήγε στη δεύτερη ομάδα της Καρλσρούης, όπου και πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας.

Το 2012 αποκτήθηκε από τη Νυρεμβέργη, αρχικά για τη δεύτερη ομάδα, και τον Οκτώβριο του 2013 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Bundesliga. Στη Νυρεμβέργη έμεινε μέχρι το 2015, παίζοντας σε επτά αγώνες, ενώ τη μία σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στη Λέγκια Γκντάνσκ, με τη φανέλα της οποίας σε 31 αγώνες σκόραρε 10 φορές και μοίρασε δύο ασίστ.

Το 2015 επέστρεψε στη Χοφενχάιμ, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός διαδοχικά σε Καϊζερσλάουτερν, Ντάρμστατ και Ίνγκολστατ. Στην πρώτη και στην τρίτη έπαιξε στη 2.Bundesliga, ενώ με τη Ντάρμστατ, έπαιξε μία γεμάτη σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας, όπου σε 22 αγώνες είχε τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Η στιγμή που απογείωσε την καριέρα του ήρθε τον Ιανουάριο του 2018, όταν και παραχωρήθηκε δανεικός στη Ριέκα για 1,5 χρόνο. Στην Κροατία ο Τσόλακ βρήκε την… Ιθάκη του και άρχισε να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. Μετά τον δανεισμό του αποκτήθηκε με μεταγραφή το καλοκαίρι του 2019 και μέσα σε 2,5 σεζόν πρόλαβε να σκοράρει 51 φορές σε 90 παιχνίδια ενώ είχε και 15 ασίστ.

Τη σεζόν 2019-20 μάλιστα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του κροατικού πρωταθλήματος με 20 γκολ, ενώ με τη Ριέκα κατέκτησε και δύο Κύπελλα Κροατίας. Οι επιδόσεις του τον έφεραν και στην αποστολή της Εθνικής Κροατίας, με την οποία όμως δεν έχει κάνει ακόμα το επίσημο ντεμπούτο του.

Ο Αντόνιο Τσόλακ ήταν η επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για την κορυφή της επίθεσης, με τον Κροάτη να γίνεται κι επίσημα παίκτης του Δικεφάλου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Καλώς ήρθες Αντόνιο!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης