Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, που διεξήχθη την Κυριακή στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σκορ της ΑΕΚ.

Oι Θεσσαλονικείς είχαν στο αποψινό παιχνίδι σε μεγάλη βραδιά τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος σκόραρε αρχικά στο 29ο λεπτό και εν συνεχεία στο 59’, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επικράτηση της ομάδας του.


TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι «κιτρινόμαυροι» στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι στο ντέρμπι με των «δικεφάλων», καθώς σημάδεψαν δύο φορές το δοκάρι του Πασχαλάκη: στο 20’ με τον Λιβάγια και στο 62’ με τον Μπακασέτα.

Mε αυτό το «τρίποντο» οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το «4 στα 4» στο πρωτάθλημα κι έφτασαν τους 10 βαθμούς (σ.σ.: κουβαλούν τιμωρία δύο πόντων από την περασμένη σεζόν), προσπερνώντας έτσι την ΑΕΚ που παρέμεινε στους εννέα βαθμούς.
Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με συνεχόμενα κόρνερ και φάσεις διαρκείας, τις οποίες δεν μπορούσε να «καθαρίσει» η άμυνα των γηπεδούχων, προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη.
Μάλιστα μόλις στο 9’ καταγράφηκε η πρώτη καλή ευκαιρία για την «Ένωση» με το μακρινό σουτ του Μάνταλου, το οποίο ανάγκασε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων σε θεαματική απόκρουση.
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ στο 15′ έφτασε μία ανάσα από το 1-0, όταν σε κόρνερ του Βιεϊρίνα, ο Βαρέλα έπιασε κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Μπάρκας, ο οποίος μάλιστα επενέβη σωτήρια σε δυνατό σουτ του Μπίσεσβαρ λίγο αργότερα.
Στο 20′ ο Λιβάγια απάντησε και με ένα σουτ-βολίδα από πλάγια θέση τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 0-0 στα μισά του ημιχρόνου, σε ένα πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι.
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε σκληρά μαρκαρίσματα για να φτάσουμε στο 29ο λεπτό όταν ο Πρίγιοβιτς αξιοποίησε αμυντικό λάθος του Λαμπρόπουλου, πήρε την μπάλα μπροστά και έφθασε σε θέση βολής, νικώντας τον Μπάρκα, εν μέσω αποθέωσης.
Το γκολ του Σέρβου έδειξε να επηρεάζει την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία πάντως όσο περνούσαν τα λεπτά έδειχνε να βρίσκει και πάλι τον εαυτό της.
Μάλιστα η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 στο 40ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Μάνταλου ο Πόνσε έπιασε μία δυνατή κεφαλιά, με τον Πασχαλάκη όμως να λέει «όχι», διώχνοντας την μπάλα σωτήρια σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η πρωταθλήτρια Ελλάδας μπήκε και πάλι ευδιάθετη και επιθετική και δημιούργησε μία καλή φάση στο 48′ με τον Πόνσε, ωστόσο λίγο αργότερα ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά του με σκόρερ και πάλι τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.
Πιο συγκεκριμένα στο 59’ ο Μάτος έκανε τη σέντρα και ο Σέρβος διεθνής στράικερ πέτυχε ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ με απευθείας βολέ, αναγκάζοντας τον Μπάρκα να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.
Ο Ουζουνίδης στη συνέχεια έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Κλωναρίδη αντί του Γαλανόπουλου, σε μία προσπάθεια η ομάδα του να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, βλέποντας νωρίτερα όμως την ΑΕΚ να έχει και νέο δοκάρι στο 62’ σε σουτ του Μπακασέτα.
Η «Ένωση», μπροστά στην διαγραφόμενη ήττα, έγινε ακόμη πιο επιθετική και στο 73′ έχασε καλή ευκαιρία με τον Μάνταλο που σούταρε ψηλά από καλή θέση ενώ στο 76′ ο Ζαμπά, φρέσκος από την είσοδο του, έχασε μια μοναδική ευκαιρία για τρίτο γκολ σουτάροντας άουτ.

Ως το τέλος η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει, έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά το τελευταίο σφύριγμα του Ματίας Γκεστράνιους βρήκε τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: Μαουρίσιο, Ζαμπά – Μάνταλος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Λημνιός (75′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (89′ Βάρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Λόπες, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Μάνταλος, Σιμόες (87′ Τσόσιτς), Γαλανόπουλος (64′ Κλωναρίδης), Μπακασέτας, Πόνσε (70′ Γκάλο), Λιβάγια.


 


 

O Ματίας Γκεστράνιους
Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος
O Bασίλης Δημητριάδης
Ο Γιώργος Σαββίδης
Οι παίκτες της ΑΕΚ στον καθιερωμένο περίπατο στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του ματς
 
Ο Φινλανδός ρέφερι του ντέρμπι, Ματίας Γκεστράνιους μαζί με τους βοηθούς του
Ο Πόνσε

Το προστατευτικό δίχτυ που τοποθετήθηκε για λόγους ασφαλείας

Ο Ιβάν Σαββίδης σε θερμό εναγκαλισμό με τον Λουτσέσκου
Ο Σαββίδης υποδέχεται την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Φωτογραφίες: eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης