Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής με 2-0 σκορ στο ντέρμπι των «δικεφάλων» με αντίπαλο την ΑΕΚ, που διεξήχθη την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας, για την 4η αγωνιστική της Super League.

Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων, ανοίγοντας το σκορ στο 42’ και κερδίζοντας το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Κούρτιτς στο 79′, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επικράτηση της ομάδας του Λουτσέσκου επί των «κιτρινόμαυρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το «τρίποντο» ο ΠΑΟΚ έφτασε τους εννέα βαθμούς και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό.

Παράλληλα ξεπέρασε στη βαθμολογία την «Ένωση», η οποία, μετά την πρώτη της ήττα στην εφετινή Super League, έμεινε στους επτά πόντους.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν αρκετά ψηλά του Θεσσαλονικείς με το πρέσινγκ τους να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους «ασπρόμαυρους», όσον αφορά στην κυκλοφορία της μπάλας.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι ανήκε στην «Ένωση», με τον Γέβτιτς στο 9ο λεπτό να μπαίνει στην περιοχή, όμως το σουτ που έπιασε ήταν απελπιστικά άστοχο.

 

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε το ματς με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής, λόγω του προβλήματος του Βαρέλα (αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Μιχάι) όχι μόνο ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αρχίζοντας να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή της ΑΕΚ.

Στο 22ο λεπτό μάλιστα πέτυχε γκολ με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν εκτεθειμένος με τον βοηθό να υποδεικνύει την παράβαση και το VAR να επιβεβαιώνει την απόφασή του.

 

Η υπεροχή της ομάδας του Λουτσέσκου συνεχίστηκε, με τον -εξαιρετικό απόψε- Σβαμπ στο 28′ να σουτάρει αμαρκάριστος από τα όρια της περιοχής του Στάνκοβιτς, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο.

 

Ένα λεπτό αργότερα χρειάστηκε ο Στάνκοβιτς να δείξει τα αντανακλαστικά του, απομακρύνοντας σωτήρια την μπάλα με το δεξί χέρι, μετά το σουτ του Αουγκούστο, σε ένα διάστημα που οι γηπεδούχοι είχαν το «πάνω χέρι» στο χορτάρι.

 

Στο 40ο λεπτό το σουτ του Αραούχο αποτέλεσε εύκολη «λεία» για τον Πασχαλάκη, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος με εξαιρετική κίνηση και σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον γκολκίπερ της «Ένωσης».

 

Μάλιστα οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάνε στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο σκορ, καθώς έχασαν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με την μπάλα από την κεφαλιά του Αουγκούστο να περνάει μόλις άουτ.

 

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο άρχισε και το δεύτερο με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μία ΑΕΚ που είχε μεγάλα προβλήματα στη μεσαία γραμμή της.

Ο ρυθμός στο ξεκίνημα του β’ μέρους ήταν εξαιρετικός, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 49ο λεπτό, όταν ο Μπίσεσβαρ έφυγε τετ-α-τετ και ανάγκασε σε μεγάλη επέμβαση τον Στάνκοβιτς. Πάντως ο 33χρονος μεσοεπιθετικός ήταν οφσάιντ, κι η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη.

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να είναι πιο κινητική και στο 51′ είχε νέα καλή στιγμή, όταν από σέντρα του Μπίσεσβαρ από τα δεξιά, ο Σβαμπ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ.

 

Βλέποντας τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και την ΑΕΚ να μην μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το γκολ της ισοφάρισης ο Μιλόγεβιτς πέρασε και δεύτερο επιθετικό στο χορτάρι, με τον Ανσαριφαρντ να παίρνει στο 60′ τη θέση του Γέβτιτς.

Οκτώ λεπτά αργότερα σήμανε συναγερμός στα καρέ του ΠΑΟΚ, καθώς από πάσα του Τσούμπερ ο  Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μέσα στην περιοχή απέναντι στον Πασχαλάκη, αλλά ο Ιρανός καθυστέρησε να εκτελέσει, κι έτσι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων κατάφερε να βγει νικητής σε αυτήν τη μονομαχία.

 

Στο 78′ ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία το «1-2» με τον Σβιντέρσκι, ο Σουριναμέζος μέσος προσπάθησε να μπει στην περιοχή με τον Μισελέν να τον σταματά αντικανονικά και τον Βαλέρι να σφυρίζει πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κούρτιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς, διπλασιάζοντας τα τέρματα των περυσινών Κυπελλούχων Ελλάδας.

 

Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στο ματς.

Εν τέλει το βρήκε, όταν ο Λιβάι Γκαρσία με γύρισμα βρήκε τον προωθημένο Μοχαμάντι, ο οποίος, όντας αμαρκάριστος στην «καρδιά» της περιοχής του ΠΑΟΚ με ωραίο γυριστό σουτ έκανε το 2-1. 

Ωστόσο η χαρά των παικτών του Μιλόγεβιτς κράτησε για λίγο, καθώς ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως διαπιστώθηκε στο VAR, παρεμπόδιζε την ορατότητα του Πασχαλάκη, κι έτσι το γκολ του Ιρανού, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, ακυρώθηκε από τον Ιταλό ρέφερι.

 

 

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε δίκαια τη νίκη στο ντέρμπι των «δικεφάλων», καταφέρνοντας να ξεπεράσει τη σημερινή του αντίπαλο στη βαθμολογία και να πλησιάσει στον έναν βαθμό τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Γκολ: 42′ Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ), 79′ πεν. Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Σίντκλεϊ (ΠΑΟΚ), Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ), Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Λε Ταλέκ (ΑΕΚ), Σβιντέρσκι (ΠΑΟΚ) 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ – Σβαμπ (75′ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο – Ζίβκοβιτς (74′ Μουργκ, 90′ Μίτριτσα), Σβιντέρσκι (90′ Άκπομ), Μπίσεσβαρ (90+3′ Λύρατζηw)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί (75′ Μοχαμάντι), Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ (86′ Σιμόες), Σιμάνσκι (60′ Σάκχοφ), Γέβτιτς (60′ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Αραούχο. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης