Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα την προσπάθειά του στους ομίλους του Europa League, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Ομόνοια στην Τούμπα. Οι Κύπριοι προηγήθηκαν στο 16’ με τον Μποτεάκ, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε στο 56’ με τον Μουργκ.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με περιορισμένη επιθετικότητα, χωρίς ενέργεια και έχασε 45 λεπτά χωρίς να δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία απέναντι στην κυπριακή ομάδα. Ο Δικέφαλος μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 16′. Η Ομόνοια πήρε προβάδισμα σε μια φάση όπου η άμυνα του ΠΑΟΚ άφησε αφύλακτους τους φιλοξενούμενους και από την σέντρα του Λέτσγιακς, ο Μποτεάκ από κοντά παραβίασε την εστία του Ζίβκοβιτς για το 0-1.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε στη συνέχεια να βρει διαδρόμους με αναιμικές και χωρίς προγραμματισμό επιθέσεις αλλά η Ομόνοια ήταν αυτή που πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Παππουλή στο 41΄όταν ο Κύπριος επιθετικός έφτασε ως την εστία του Ζ. Ζίφκοβιτς αλλά το τελικό του σουτ έφυγε λίγο πλάγια από το δοκάρι της εστίας του Δικεφάλου.

Στο 44′ δυνατό σουτ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς από πλάγια θέση δεν αιφνιδίασε τον Φαμπιάνο που μπλόκαρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος με την προσθήκη του Αουγκούστο στη μεσαία του γραμμή ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να γίνει ουσιαστικότερος, όμως στο 51′ κεφαλιά του Τσόλακ δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 54′ ο Κροάτης και πάλι σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, κάλυψαν κενά και περιόρισαν τα λάθη, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν η ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν επιθετικά και έφτασαν στο λυτρωτικό γκολ στο 55′. Ο Μουργκ από καλή θέση δεν έχασε την ευκαιρία και με σουτ από ασίστ του συμπατριώτη του Σβαμπ, πέτυχε το 1-1. Στο 60′ ο Ζ. Ζίφκοβιτς κράτησε ανέπαφη την εστία του από ένα δεύτερο γκολ όταν απέκρουσε σωτήρια ένα κοντινό σουτ του Τζιωνή. Στο 70′ ο Αουγκούστο που με την παρουσία του έδωσε ποιότητα στην μεσαία γραμμή της ομάδας του, έστειλε ένα δυνατό βολέ που απέκρουσε ο Φαμπιάνο.

Ως το 74′ ο Αμπέλ Φερέιρα είχε ολοκληρώσει και τις 5 αλλαγές του και τότε άρχισε τις δικές της η Ομόνοια. Ο ΠΑΟΚ αυξάνοντας την επιθετικότητα του πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ στο 85΄αλλά το σουτ του Σβαμπ εξουδετέρωσε ο καλός τερματοφύλακας των Κυπρίων Φαμπιάνο. Ως το τέλος του αγώνα οι Κύπριοι με καλή ανασταλτική λειτουργία κράτησαν το 1-1 που σε γενικές γραμμές είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα.  

ΠΑΟΚ – Ομόνοια 1-1 (COSMOTE SPORT 3 HD)

Γκολ: 16′ Μποτεάκ (Ομόνοια), 56′ Μουργκ (ΠΑΟΚ)

 

 

Κίτρινες κάρτες: Ίνγκασον, Γιαννούλης – Μποτεάκ, Λανγκ, Παπουλής, Τζιωνής

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος (62′ Ροντρίγκο), Γιαννούλης, Εσίτι (46′ Αουγκούστο), Σβαμπ, Μουργκ (73′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (73′ Τζόλης), Τσόλακ (62′ Σφιντέρσκι).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσγιακς, Βίκτορ Γκόμες, Ζόρντι Γκόμεθ (75′ Κουσουλός), Τζιωνής, Παπουλής (75′ Ασαντέ), Μποτεάκ (90’+2 Λοΐζου), Ντουρίς (75′ Κακουλής).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης