Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 στην άδεια λόγω κορωνοϊού Τούμπα της Μπεσίκτας και με το νέο format της UEFA, τα νοκ άουτ ματς στα προκριματικά, ξεπέρασε το εμπόδιο των Τούρκων και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Με ένα εκπληκτικό πρώτο μισάωρο η ομάδα Αμπέλ Φερέιρα έκανε… ματ στους Τούρκους και σκόραρε τρεις φορές, καθαρίζοντας επί της ουσίας την υπόθεση-πρόκριση. Ο νεαρός Χρήστος Τζόλης, μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στα πλέι οφ της Super League, πραγματοποίησε ονειρικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο, αφού σκόραρε στο 7’ και το 24’, ενώ στο 30’ έδωσε την ασίστ στον Πέλκα, που σημείωσε το 3-0. Στη συνέχεια ο Άκπομ κέρδισε και αστόχησε στο πέναλτι, ενώ οι Τούρκοι μείωσαν στο 37’ με τον Λάριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο φετινό του ευρωπαϊκό βήμα και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του στον γ’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν δραστήριος στην εστία της Μπεσίκτας από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και κατάφερε να πετύχει το στόχο του μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 7ο λεπτό ο Τζόλης, μετά από ασίστ του Γιαννούλη, άνοιξε το σκορ και έτρεξε, με την επίτευξη του τέρματος, να αγκαλιάσει τον Αμπέλ Φερέιρα που τον εμπιστεύτηκε για την ενδεκάδα στο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 24’ ο Άκπομ τροφοδότησε εξαιρετικά, όπως το έκανε νωρίτερα ο Γιαννούλης, τον 18χρονο επιθετικό και ο Τζόλης διπλασίασε τα δικά του τέρματα και του ΠΑΟΚ. Στο 30’ ο Τζόλης «σέρβιρε», από τα πλάγια, στον Πέλκα και τελευταίος «έγραψε» το 3-0.

Η Μπεσίκτας «απάντησε» με γκολ του Λάριν στο 37’, μειώνοντας σε 3-1 και ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει εκ νέου, καθώς ο Άκπομ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 41’ (σ.σ. απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Τούρκων).

Σε χαμηλότερο τέμπο, σε σχέση με το πρώτο, κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο. Αμφότερες οι ομάδες φάνηκαν απειλητικές, σε δυο-τρεις περιπτώσεις, μπροστά στις δύο εστίες, τόσο ο Ζίφκοβιτς, όσο και ο Ερσίν Ντεστανόγλου έδειξαν καλά αντανακλαστικά σε αυτές, με συνέπεια να μη διαφοροποιηθεί το σκορ.

Στα παραλειπόμενα του αγώνα θλάση υπέστη ο Ροντρίγκο Σοάρες και χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο 44’ λεπτό του αγώνα, ενώ στο 60ο λεπτό αποβλήθηκε από τον πάγκο της Μπεσίκτας, ο βοηθός του Σεργκέν Γιαλτσίν.

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας 3-1 (OPEN TV)

Γκολ: 7′ Τζόλης (ΠΑΟΚ), 24′ Τζόλης (ΠΑΟΚ), 30′ Πέλκας (ΠΑΟΚ). 37′ Λάριν (Μπεσίκτας)

 

 

 

 

41′ έχασε πέναλτι ο Άκπομ (ΠΑΟΚ)

 

Κίτρινες κάρτες: Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Πέλκας – Ν’ Σακαλά

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροντρίγκο (44′ Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (84′ Ζαμπά), Πέλκας (76′ Εσίτι), Άκπομ.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Μπεσίκτας (Σερτζέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Ν’ Σακαλά (82′ Ναγίρ), Σίλβα Σόουζα, Βίντα, Λενς, Χάτσινσον, Γιουσάλ, Μπόiντ (46′ Οζιακούπ), Μενσά (70′ Τοκόζ), Ν’ Κουντού, Λάριν,

Στον πάγκο: Γιουβαρουκάν, Ρόκο, Γιαλτσίν, Γιλμάζ.

Στο κέντρο του γηπέδου μαζεύτηκαν οι ομάδες και οι διαιτητές, πριν τη σέντρα για το ματς και χειροκρότησαν όσους βρίσκονται, ανά τον κόσμο, στην πρώτη γραμμή για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης