Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα και προκρίθηκε στους «32» του Europa League, σε συνδυασμό με την ήττα της Καραμπάγκ από τη Φιορεντίνα με 2-1. Τα γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά» σημείωσαν οι Ροντρίγκες (29’) και Πέλκας (67’).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με απόλυτη συγκέντρωση και αιφνιδίασε την Λίμπερετς, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό άγγιξε το γκολ με την κεφαλιά του Βαρέλα να περνά άουτ, ενώ ο αμυντικός του «Δικεφάλου» βρισκόταν σε πολύ καλή θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς συνέχιζε να πιέζει και να δείχνει πως θέλει τη νίκη, αναζητώντας το γκολ και επιβρανεύτηκε. Ο Μάτος έκανε το γύρισμα και ο Ροντίγκες με σουτ σκόραρε, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης με προσποίηση άφησε την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε και απώλεσε δύο ευκαιρίες με τους Αθανασιάδη και Μάτος πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο.

Το ματς «κλείδωσε» στο 67’, όταν ο Πέλκας με προβολή έκανε το 2-0. Μάλιστα στο ίδιο λεπτό ανοίξε το σκορ και η Φιορεντίνα στην έδρα της Καραμπάγκ, ενώ οι «βιόλα» με σκορ 2-1 επικράτησαν των Αζέρων και έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να προκριθεί.

ΠΑΟΚ – Λίμπερετς 2-0 (Cosmote Sport 3)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 29′ Ροντρίγκες, 67′ Πέλκας

Κίτρινες κάρτες: Πέλκας, Ροντρίγκες, Κρέσπο, Λέο Μάτος – Εκπάι, Ποκορνί, Φόλπρεχτ

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (82′ Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (80′ Σακχόφ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (71′ Κουλούρης).

Λίμπερετς (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Ντουμπράβκα, Καραφιάτ (46′ Μπαρτλ), Κουφάλ, Ποκορνί, Μπαρτοσάκ, Μπρέιτε, Σέβτσικ, Φόλπρεχτ (80′ Κομπίσκιν), Εκπάι (65′ Σικόρα), Βουχ, Κομλιτσένκο.

10ος όμιλος
Καραμπάγκ – Φιορεντίνα 1-2 (73′ Ρεϊνάλντο – 60′ Βεσίνο, 76′ Κιέζα)
ΠΑΟΚ – Σλόβαν Λίμπερετς 2-0 (29′ Γκάρι Ροντρίγκες, 67′ Πέλκας)

Βαθμολογία
Φιορεντίνα 13 (15-6)
ΠΑΟΚ 10 (7-6)

Καραμπάγκ 7 (7-12)
Σλόβαν 4 (7-12)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης