Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στο παιχνίδι που άνοιξε την 13η αγωνιστική της Super League. Ο σκορ άνοιξε στο 80’ ο Μπίσεσβαρ, ενώ στο 88’ γκολ σημείωσε και ο Κρέσπο. Να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» σκόραρε ακόμα τρεις φορές, όμως τα τέρματα ακυρώθηκαν, ενώ είχε και τέσσερα δοκάρια.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα τρία δοκάρια σε διάστημα έξι λεπτών εμπόδισαν τον ΠΑΟΚ να ανοίξει νωρίς το σκορ. Στο 19′ δυνατό σουτ του Πέλκα εξοστρακίστηκε από το αριστερό δοκάρι του Άμπαντ, ενώ δυο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 25′ ο Πέλκας είχε κι άλλο σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι της Ξάνθης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 37′ ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την αντίσταση των… δοκών της Ξάνθης και σκόραρε με τον συνήθη ύποπτο, Κάρολ Σφιντέρσκι, αλλά το VAR με λίγη καθυστέρηση αποφάνθηκε πως ο σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ.

Ο Πολωνός στο 51′ πέτυχε ένα ακόμα γκολ με κοντινό πλασέ μετά από ασθενή απόκρουση του Άμπαντ. Η φάση πέρασε πάλι από το VAR και τελικά… ακυρώθηκε, καθώς ο Πολωνός βρέθηκε εκ νέου σε θέση οφσάιντ.

Σταδιακά η Ξάνθη υποχώρησε για να κρατήσει το 0-0 και ο Φερέιρα έκανε διπλή αλλαγή για να τονώσει την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ και να βρει διεξόδους στην «σφιχτή» και συμπαγή άμυνα των φιλοξενούμενων. Με το παιχνίδι να παίζεται στο 1/3 του αγωνιστικού χώρου, το θέαμα πήγε… περίπατο και το άγχος άρχισε να επιβαρύνει τους γηπεδούχους. Η κατοχή 71-29% για τον ΠΑΟΚ δεν φάνηκε να πτοεί τους φιλοξενούμενους, που αγωνίζονταν για τον πολύτιμο βαθμό.

Στο 75′ νέο γκολ του ΠΑΟΚ, με τον Άκπομ δεν μέτρησε, καθώς ο Μάτος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Το κρεσέντο της ατυχίας του ΠΑΟΚ, συνεχίστηκε και στο 77′ με νέο δοκάρι, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Κρέσπο. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 80′ ο Μπίσεσβαρ πέτυχε το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα παραβιάζοντας την ξανθιώτικη εστία και απελευθερώνοντας την πίεση που βάραινε τα πόδια των Θεσσαλονικέων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σύντομα να έρθει και το δεύτερο γκολ. Με ωραία κεφαλιά του Κρέσπο στο 88′ μετά από φάουλ του Μπίσεσβαρ.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0 (PAOK TV)

Γκολ: 80′ Μπίσεσβαρ, 88′ Κρέσπο

19′ δοκάρι ο Πέλκας

20′ δοκάρι ο Βιεϊρίνια

25′ δοκάρι ο Πέλκας

77′ δοκάρι ο Κρέσπο

Κίτρινες κάρτες: Σφιντέρσκι, Μαουρίσιο – Καμαρά, Κοβάσεβιτς

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος (79′ Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (64′ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Πέλκας (64′ Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ξάνθη: Άμπαντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Λούκας (84′ Μπαριέντος), Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί (79′ Εντουάρντο), Στάρτζεον, Ρενέλα (84′ Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης