Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Άγιαξ στην Τούμπα στο πρώτο παιχνίδι για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και η πρόκριση θα κριθεί στο ματς-ρεβάνς του Άμστερνταμ. Ο «Αίαντας» προηγήθηκε στο 10’ με αυτογκόλ του Γιαννούλη, όμως ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με γκολ των Άκπομ (32’) και Μάτος (39’). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 57’ ο Χούντελααρ.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο και ο Άγιαξ βρέθηκε σε θέση βολής, στην πρώτη παρουσία του κοντά στην εστία των «ασπρόμαυρων» και με σύμμαχο την τύχη κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 10ο λεπτό, όταν ο Ζίγιεκ εκτέλεσε το φάουλ από τα πλάγια και η μπάλα με το κεφάλι του Γιαννούλη να παρεμβάλλεται στην πορεία της, κατέληξε στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προβάδισμα του «Αίαντα» ζωήρεψε ακόμη περισσότερο την ήδη «θερμή», από τις ιαχές των υποστηρικτών του ΠΑΟΚ, κερκίδα, με συνέπεια στην αμέσως επόμενη φάση ο «Δικέφαλος» να βρεθεί κοντά στην ισοφάριση με εκτέλεση φάουλ από τον Μπίσεσβαρ. Οι Γιαννούλης (18′), Τάντιντς (20′) έχασαν, στην πορεία, ευκαιρίες για να τις μετατρέψουν σε γκολ, με τον Άγιαξ να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας.

Τελικά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Στο 32ο ο Μπίσεσβαρ τροφοδότησε τον Γιαννούλη, ο οποίος με σέντρα, από τα αριστερά, βρήκε τον ο Ακπόμ και ο τελευταίος, από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-1.

Επτά λεπτά αργότερα, με τον Μπίσεσβαρ να… σερβίρει εκ νέου, ο Μάτος, με κεφαλιά, έβαλε σε θέση οδηγού στο ματς τον ΠΑΟΚ (2-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη καλή ευκαιρία, στο δεύτερο ημίχρονο, καταγράφηκε στο 50ό λεπτό για τον Άγιαξ. Ο Ζίγιεκ έπιασε το σουτ στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ. Το γκολ το πήρε ο «Αίαντας», τελικά, στο 57ο λεπτό. Ο Βαρέλα έδιωξε λανθασμένα στη μικρή περιοχή και ο Κλας-Γιαν Χούντελααρ παραβίασε, με ευκολία, την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη (2-2).

Η ισοφάριση έδωσε, στην πορεία των λεπτών ως το φινάλε του αγώνα, τον απόλυτο έλεγχο στους Ολλανδούς, οι οποίοι απείλησαν ξανά, αρχικά, με σουτ του Τάντιτς, στο 67ο λεπτό, που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο αργότερα, ευκαιρία έχασε ο Χούντελααρ και στο 72ο λεπτό ο Ζίγιεκ. Στο 80ό λεπτό ένα ακόμη σουτ από τον Χούντελααρ, μπροστά στον Πασχαλάκη, έφυγε κόρνερ. Στο 89′ ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρίν και έτσι το 2-2 παρέμεινε ως το τέλος.

ΠΑΟΚ – Άγιαξ 2-2 (Open TV)

Γκολ: 10′ αυτ. Γιαννούλης (Άγιαξ), 32′ Άκπομ (ΠΑΟΚ), 39′ Μάτος (ΠΑΟΚ), 57′ Χούντελααρ (Άγιαξ)

 

Κίτρινες κάρτες: Μαζραουί

Kόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Γιαννούλης, Κρέσπο, Βαρέλα, Εσίτι, Καντουρί, Ζαμπά (79′ Στοχ), Μπίσεσβαρ (73′ Αουγκούστο), Πέλκας (65′ Λημνιός), Άκπομ.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Σερς, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Φαν ντε Μπέεκ, Μαζραουί (82′ Μαρίν), Ζίγιεκ (82′ Νέρες), Ντόλμπεργκ (33′ Χούντελααρ), Τάντιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης