Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος κλήθηκε να ενισχύσει το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, έκανε δηλώσεις μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας στον αθλητικό δικαστή και εξήγησε γιατί ο «Δικέφαλος» επιδίωξε και τελικώς έλαβε αναβολή.

«Κατά περίεργο τρόπο αντιμετωπίσαμε μια επιθετική στάση, δεν ήθελαν να δοθεί η αναβολή. Την αναβολή τη ζητήσαμε, επειδή θέλαμε να παραλάβουμε από την Ε.Ε.Α. όλα τα στοιχεία του φακέλου […] Πρέπει να πάρουμε τον φάκελο, να δούμε τι περιλαμβάνει, διότι βλέπουμε περίεργα πράγματα. Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι οι θυγατρικές εταιρείες μπορούν να ελέγχουν τις μητρικές» είπε ο κ. Μπαλτάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε: «Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να ελέγχουν τους μετόχους. Ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης ενός βοηθητικού να ελέγχει μια ΠΑΕ. Είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας να λες ότι υπάρχει μια πρώην θυγατρική της Ξάνθης, η οποία ελέγχει την ΠΑΕ».

Κατά την εκτίμησή του, η αναβολή συνιστά «πολύ καλή εξέλιξη για να μη δυναμιτιστεί ο αγώνας (το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός). Δεν έπρεπε ενόψει ενός τέτοιου αγώνα να έχουμε τέτοια θέματα».

Όπως ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος, ρόλο στην απόφαση της έδρας να αναβάλει την εκδίκαση έπαιξε η προσφυγή του «Δικέφαλου» στο διοικητικό Εφετείο. «Είπαμε ότι υπάρχει προσφυγή στο διοικητικό εφετείο εναντίον της απόφασης της Ε.Ε.Α.. Εκεί μπερδεύτηκαν από τον Ολυμπιακό, δεν ήξεραν κι οι ίδιοι αν είναι διοικητικό όργανο ή δικαιοδοτικό όργανο. Ένας από τους λόγους της αναβολής ήταν και αυτός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης