Φιλική νίκη με 3-1 σκορ πέτυχε την Παρασκευή ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό, εν όψει της νέας σεζόν, που διεξήχθη με αντίπαλο τον Βόλο στην Τούμπα.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της Μαγνησίας άνοιξε το σκορ στο 31′ με τον Βαν Βέερτ, που με κεφαλιά μετά από κόρνερ παραβίασε την εστία του Ζ.Ζίφκοβιτς, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 44΄’ με τον Γκορτετζιάνι που με πλασαριστό σουτ μετά από ασίστ του Α.Ζίφκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, πιθανώς και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας οι δυο ομάδες δεν είχαν ρυθμό και το παιχνίδι είχε ελάχιστο θέαμα. Ο Βόλος ήταν πιο επιθετικός και με καλύτερη ανασταλτική λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ που δέχτηκε έγινε πιο δραστήριος και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έδειξε περισσότερες αρετές.

Στο 47′ ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με δυνατό ευθύβολο σουτ του Εσίτι, μετά από πάσα του Τέιλορ, ενώ στο 86′ ο Μιχαηλίδης με ωραία κεφαλιά παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Βόλου μετά από κόρνερ του Κούτσια.

Ο δικέφαλος του Βορρά ολοκλήρωσε τον αγώνα με μια πρώτη φιλική νίκη και καλύτερες εντυπώσεις στην επανάληψη της αναμέτρησης έχοντας δυο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε 45λεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θετικά συμπεράσματα άφησε και ο Βόλος κυρίως για την παρουσία του στο πρώτο μέρος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκο Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κρέσπο, Μιχάι, Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Λάμπρου, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Γκορτεζιάνι.

Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Πασχαλάκης, Τέϊλορ, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Νινούα, Ουάρντα, Εσίτι, Μουργκ, Βρακάς, Κούτσιας,

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν (30′ Παπαδόπουλος- 59′ Κότνικ), Βοϊτκόφσκι, Γκουλέν, Τσοκάνης, Πουρίτα, Βαν Βερτ, Μπαριέντος (78′ Λογαράς), Φεράρι, Ρομέρο, Γκρίλο, Μπαρτόλο (82′ Φουρίκης).

Στην επανάληψη χρησιμοποιήθηκαν και οι: Πάολο Φερνάντες, Τριανταφύλλου, Κύρκος, Ακριβόπουλος και Κέβιν.

Toν αγώνα παρακολούθησε από τις σουϊτες της Τούμπας και ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Νέλσον Ολιβέιρα, που ολοκλήρωσε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις του στον ΠΑΟΚ και απομένει η ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον «Δικέφαλο» του Βορρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης