Λουτσέσκου: «Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, 23:37
Λουτσέσκου: «Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού»

Δίκαιη χαρακτήρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου τη νίκη (2-1) του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, μετά το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του θα πρέπει να αντιδρά καλύτερα στην άμυνα και ιδίως όταν χάνει τη μπάλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος προπονητής:

Για το τι τον ικανοποίησε και τι όχι σήμερα: «Δεν είναι το θέμα να είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι, είναι να αναλύσουμε ειλικρινά το παιχνίδι. Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη αλλά το πρόβλημα είναι πως εμείς τους κάναμε να κερδίσουν το ματς με τα λάθη μας, τους δώσαμε την ευκαιρία με αυτά να βγουν στο transition. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε 100% στον Ολυμπιακό, στο δεύτερο, λίγο πολύ και με τις αλλαγές που κάναμε, προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για τους διπλούς αγώνες: «Εδώ στην Ελλάδα περιμένουμε ένα αποτέλεσμα για να διαλύσουμε μια ομάδα ή να την απογειώσουμε, πρέπει να βρούμε μια ισορροπία. Το σημερινό αποτέλεσμα δεν είναι έκπληξη, οι δύο ομάδες έπαιξαν στην Ευρώπη, η μια ομάδα κέρδισε, η άλλη έχασε. Ο Ολυμπιακός είχε επιπλέον κίνητρο να επανέλθει, να δώσει απαντήσεις, εμείς προερχόμασταν από μια ευρωπαϊκή νίκη, μας έλειψαν σήμερα κάποιοι παίκτες, δεν είχαμε διαθέσιμες επιλογές. Θα είμαστε διαφορετικοί όταν έχουμε όλες τις λύσεις, χρησιμοποιήσαμε παίκτες που είχαν θέματα. Ο Ομάρ έρχεται από τραυματισμό, ο Τέιλορ είχε ενοχλήσεις, είχαμε θέμα με τον Σίντκλεϊ και ενδεχομένως να χάσει ένα διάστημα ξανά λόγω της επιβάρυνσης.

Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, έχουμε πολλούς αγώνες, σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι αλλά το πρωτάθλημα είναι σαν να ξεκινά σήμερα. Στο πρώτο λάθος που κάναμε ενώ βρισκόμασταν σε ισορροπία μας κόστισε, πέσαμε ψυχολογικά οπότε δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε. Αυτή ήταν η μεγαλύτερή μου απογοήτευση, με το πρώτο λάθος που κάναμε δεν μπορέσαμε να επανέλθουμε».

Για τις απουσίες και αν οι αλλαγές παικτών στην άμυνα συμβάλουν στο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την αμυντική στιβαρότητα που τον χαρακτήριζε προ διετίας: «Δεν είναι έτσι, κάθε ομάδα έχει τέτοια προβλήματα στον κόσμο όταν χάνει τη μπάλα. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αντιδράσουμε καλύτερα, δεν έχουμε τα πρόσωπα που θέλουμε, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα θέμα του να καταλαβαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε και να έχουμε καλύτερο συγχρονισμό μεταξύ των αμυντικών».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, 23:42