Για το παιχνίδι με τη Λίνκολν (9/12, 22:00, Cosmote Sport 2), αλλά και για τα τρέχοντα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του μίλησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά» αναφέρθηκε στο κλίμα της ομάδας, στο κλίμα γενικότερα των αγωνιστικών προκλήσεων που δημιουργούνται και είπε μεταξύ άλλων:

«Σίγουρα το κλίμα δεν είναι καλό, αλλά πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα. Και έχουμε να παίξουμε ένα σημαντικό ματς σε μια άλλη διοργάνωση και πρέπει να ανακτήσουμε και την ένταση στο παιχνίδι μας και στην αυτοπεποίθηση. Έτσι, με αυτό το σκεπτικό προετοιμαστήκαμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τις γνωστές απουσίες. Για παράδειγμα ο Αουγκούστο δεν είναι έτοιμος για να παίξει από την αρχή ενώ δεν θα έχουμε τους Βιεϊρίνια, Μιτρίτσα, Ινγκασον και Μιχαηλίδη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις αρχικές του τοποθετήσεις στην αρχή της περιόδου όταν μίλησε για πρωτάθλημα ρωτήθηκε και είπε: «Ήταν στρατηγικό το λάθος μου, όταν είπα πως θα πάρουμε το Πρωτάθλημα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου».

Για το αυριανό παιχνίδι της Τούμπας συμπλήρωσε: «Πρέπει να έχουμε πάθος και ένταση σε όλη την διάρκεια του αγώνα γιατί θέλουμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Όλο αυτό το διάστημα που διανύουμε, δεν είναι όλα μαύρα. Είναι λογικό να φαίνονται όλα μαύρα, έχουμε όμως κάνει καλά παιχνίδια. Άλλο είναι το πρόβλημα, δεν είναι κακή η ομάδα. Αντικειμενικά όμως δεν σε κάνουν ούτε πιο ανόητο ούτε πιο έξυπνο. Ξέρουμε ότι πρέπει να παλέψουμε και να προκριθούμε και να κερδίσουμε το κίνητρό μας. Αυτή η πρόκριση μπορεί να μας δώσει ενέργεια, για να μας δώσει την δυνατότητα να παλέψουμε δυνατά και στο Πρωτάθλημα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

– Ποια είναι η επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ; Τι θα μπορούσατε να πείτε στον κόσμο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα και αυτό πληρώνω μέχρι αυτή την στιγμή. Το πιο δυνατό μου σημείο είναι η δουλειά μου μέσα στο γήπεδο. Αυτό με βοήθησε σε όλες τις ομάδες. Μπήκαμε σε αυτό το πολύ δύσκολο πρόγραμμα από την αρχή της σεζόν. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι η στιγμή να μιλήσω αυτή την στιγμή για την επόμενη ημέρα. Δεν είχα τον χρόνο να δουλέψω όπως θα ήθελα με την ομάδα. Νιώθω πως έχουμε μία διαφορετική φιλοσοφία εγώ με την ομάδα, αλλά δεν είχαμε τον χρόνο λόγω των πολλών παιχνιδιών. Και όταν γίνεται η προπόνηση, γίνεται σε διαφορετικά γκρουπ. Στον κόσμο αρέσει να ακούει ότι θα χτίσουμε ξανά την ομάδα. Δεν είναι η ώρα να κάνουμε αυτή την συζήτηση. Από εκεί και πέρα μετά την πρόκριση θα συζητήσουμε αναλυτικά. Και με την Λάρισα και με την Κοπεγχάγη συνέβη το ίδιο όπως με τον Ιωνικό, δηλαδή παίξαμε καλύτερα στα τελευταία λεπτά».

– Έχετε σκεφτεί κάτι πιο δραστικό για να μην δέχεται ο ΠΑΟΚ εύκολα και φθηνά γκολ; Σκεφθήκατε να παίξετε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς;

«Αυτή θα μπορούσε να είναι μία πιθανότητα, αλλά με τρείς αμυντικούς θα έπρεπε να οπισθοχωρήσουμε και να μην παίξουμε όπως θέλουμε. Η ομάδα που θέλει να κερδίσει τίτλους δεν μπορεί να το κάνει. Προτιμώ να αποχωρήσω παρά να αλλάξω το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζουμε.

Είμαι ένας προπονητής που μου αρέσει να κερδίζω. Ξέρω από που προέρχονται τα λάθη, πως μπορούμε να προοδεύσουμε και να αλλάξουμε. Ξέρω ότι είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς και αυτό το διάστημα δεν μας έδωσε την δυνατότητα να χτίσουμε. Με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ενδιάμεσα, δεν είχαμε τον χρόνο να χτίσουμε την ομάδα που θέλαμε. Σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο. Ηθελα να τους φέρω πιο κοντά. Είναι ντροπιαστικό να δεχόμαστε αυτά τα γκολ, προηγούμενη ομάδα φτιάχθηκε χωρίς να υπάρχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια και την συγκρίνουμε με αυτή την ομάδα που έχει έξι μήνες ζωής. Γιατί θεωρείται ότι το πρώτο κομμάτι της σεζόν είχαμε καλά αποτελέσματα; Γιατί προερχόμασταν από το καλοκαίρι με συνεχόμενες προπονήσεις. Προέκυψαν προβλήματα από τραυματισμούς από τον κορωνοϊό. Ξέρουμε ότι είχαμε δύσκολες εβδομάδες. Είμαι στις προπονήσεις καθημερινά».

Για την απουσία των νέων ποδοσφαιριστών από την ομάδα είπε:

«Όταν ένας παίκτης δεν αξίζει να παίξει, τότε δεν τον χρησιμοποιώ, δεν είμαι ηλίθιος να τον βάλω. Οι νέοι παίκτες δείχνουν τον ενθουσιασμό τους. Ο χρόνος κυλά υπέρ τους.

Κωνσταντέλιας και Κούτσιας πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, όταν έχω την δυνατότητα τους χρησιμοποιώ. Ένας από τους παίκτες που τον εκτιμώ και λυπάμαι που δεν τον χρησιμοποίησα είναι ο Τσιγγάρας που δεν τον έβαλα μέχρι τώρα. Θα του δώσω χρόνο συμμετοχής. Είχαμε όμως και άλλους έμπειρους παίκτες στην μεσαία γραμμή. Ίσως κάποια πράγματα να ταιριάξουν στην πορεία. Μέχρι στιγμής όλα τα παιχνίδια χρειάζονταν αυτή την εμπειρία. Ο Κωνσταντέλιας πριν από τις δύο εβδομάδες, επέστρεψε από τον κορωνοϊό και ήταν από τις πιο δύσκολες εβδομάδες. Στο ποδόσφαιρο δεν έχουμε μνήμη, θυμόμαστε μόνο το τώρα και όχι τι συνέβη νωρίτερα. Πριν από δύο εβδομάδες είχαμε καλή απόδοση».

– Ο Μπίσεσβαρ μπαίνει σε κατάσταση ειδικής διαχείρισης;

«Ναι σίγουρα, έχουμε ήδη μιλήσει μαζί του την Δευτέρα».

– Θέλετε να σχολιάσετε τον αγώνα της Κοπεγχάγης με την Σλόβαν;

«Δεν είναι στο χέρι της Σλόβαν που παίζει με την Κοπεγχάγη που είναι πρώτη. Η Κοπεγχάγη δεν θα μπει στο παιχνίδι θέλοντας να χάσει με 3-0 χωρίς να προσπαθήσει καν. Είναι διαφορετική η νοοτροπία των δύο ομάδων. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε και να κάνουμε το καθήκον μας. Να είμαστε επιθετικοί απέναντι σε μία ομάδα που είναι έξω από την διοργάνωση. Νομίζω ότι εξαρτάται και από εμάς για την πρόκριση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης