Στη σφοδρή επιθυμία που διακατέχει άπαντες στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους ομίλους του Conference League, απέναντι στη Ριέκα, εστίασαν ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Στέφαν Σβαμπ. Ο προπονητής και ο Αυστριακός μέσος του «Δικεφάλου» τοποθετήθηκαν σε εκπροσώπους του Τύπου, εν όψει της ρεβάνς με τους Κροάτες στην έδρα τους (26/8, 21:00, OPEN TV), για τα πλέι οφ της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά το 1-1 στο πρώτο ματς, την περασμένη εβδομάδα, στο γήπεδο της Τούμπας.

«Το αυριανό είναι ένα άλλο παιχνίδι, το πιο σημαντικό για μένα είναι οι παίκτες που θα παίξουν να… πεθάνουν για να πάρουμε την πρόκριση. Χρειάζεται να έχουμε την αποφασιστικότητα που αρμόζει για να πετύχουμε τον στόχο μας. Διαθέτουμε καλή ομάδα, δείξαμε στα τρία επίσημα παιχνίδια που δώσαμε μέχρι τώρα το πόσο αποτελεσματικοί μπορούμε να είμαστε. Πρέπει, βέβαια, να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη. Στη σειρά των αγώνων που δώσαμε, δεχτήκαμε τρία γκολ από δικά μας λάθη. Πέρα από τα λαθη, δε δώσαμε ευκαιρίες στις αντίπαλες ομάδες να σκοράρουν» ανέφερε ο Λουτσέσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε λέγοντας για το αν ο ΠΑΟΚ νιώθει πίεση για το αποτέλεσμα: «Πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχει πίεση και ισχύει για όλους. Οι αντίπαλοί μας την ίδια πίεση έχουν και αν πουν το αντίθετο δε θα είναι αλήθεια. Θέλουμε τη νίκη και την πρόκριση αύριο, όπως θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε στις υποχρεώσεις μας. Με την ισοπαλία στο πρώτο ματς, είμαστε στο 50-50 στις πιθανότητες πρόκρισης. Δεν μπορώ να πω πως αύριο θα εκμεταλλευτούμε τις στατικές φάσεις, μπορώ να πω ότι θα εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να σκοράρουμε. Το σκεπτικό της πρόκρισης το έχουμε όλοι, θέλουμε να βρεθούμε στους ομίλους της διοργάνωσης. Προσωπικά, περιμένω με ανυπομονησία να συμμετέχουμε στους ομίλους του Conference League, αλλά και την έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι ωραία η διαδικασία να ανακατεύεις την ομάδα, έχοντας πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Ερωτηθείς για την απόκτηση του Τσούμπα Άκπομ, αλλά και τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας απάντησε:

«Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή η μεταγραφή του Άκπομ, μας ξέρει και τον ξέρουμε. Ξέρει το περιβάλλον της ομάδας , το ελληνικό πρωτάθλημα, θα προσαρμοστεί αμέσως. Με την ποιότητα και τις ικανότητές του θα βοηθήσει πολύ. Θα συνδυαστεί αποτελεσματικά με τον Σφιντέρσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαι ο προπονητής της ομάδας, δουλειά μου είναι προετοιμάζω την ομάδα για την αυριανή υποχρέωσή μας, άσχετα με το ποιους ποδοσφαιριστές έχουμε στη διάθεσή μας. Ο στόχος τώρα είναι να δώσουμε αυτοπεποίθηση στους παίκτες μας για να προκριθούμε. Θέλω, βέβαια, μεταγραφές, ξέρω ότι το ίδιο θέλει και ο κόσμος. Κάποιες φορές αυτό γίνεται γρήγορα , άλλες όχι. Αν δεν υπάρχουν μεταγραφές, αυτό δε σημαίνει ότι η ομάδα δε θα είναι ανταγωνιστική και δε θα κερδίζει. Το τελευταίο που χρειάζεται η συγκεκριμένη ομάδα είναι η αρνητικότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι η ομάδα είχε μια διετία με αρνητικότητα από πολλές απόψεις και από πολλές κατευθύνσεις. Τώρα πρέπει να έχουμε ισορροπία, ίσως αύριο τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Πρέπει να φέρουμε τους παίκτες στην καλύτερη κατάσταση. Για να χτίσουμε τη νοοτροπία νικητή και να πηγαίνουμε σε κάθε γήπεδο και να κερδίζουμε , θα πρέπει να έχουμε παίκτες με αυτοπεποίθηση, με πίστη. Κανένας παίκτης δεν πρέπει να αισθάνεται ότι δεν τον εμπιστεύεται ο κόσμος ή ακόμη περισσότερο ο προπονητής του. Πρέπει να έχουμε δυνατό πνεύμα. Για να κλείσουμε, λοιπόν, το θέμα, ο καθένας που δουλεύει στην ομάδα ασχολείται για να έχουμε και άλλες μεταγραφικές κινήσεις, πέρα του Τσούμπα».

Ο Στέφαν Σβαμπ, από την πλευρά του δήλωσε: «Στο πρώτο ματς με τη Ριέκα, αν το δούμε συνολικά, είχαμε πολύ καλύτερη απόδοση, αλλά αν δούμε το πως εξελίχθηκε, δεν θα πω ότι είμαστε τυχεροί. Το παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0 και είμαστε στο 50-50 για την πρόκριση. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε πιο αποδοτικοί. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν καλοί και αμυντικά, οπότε αν καταφέρουμε να μετατρέψουμε τις ευκαιρίες μας σε γκολ, τότε θα πάρουμε την πρόκριση. Χωρίς τη σημασία, πλέον, του εκτός έδρας γκολ, το 1-1 μπορεί να είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την Ριέκα. Έχει θεωρητικά το πλεονέκτημα, γιατί παίζει στην έδρα της, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να προκριθούμε».

Κατέληξε ο μέσος του ΠΑΟΚ επισημαίνοντας: «Ο προπονητής μας, μαζί με το επιτελείο του, δουλεύουν πολύ καλά στο κομμάτι της ανάλυσης, οπότε ξέρουν τις αδυναμίες της Ριέκα και τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα βρούμε το στυλ παιχνιδιού που χρειάζεται και θα πετύχουμε τα γκολ που θα μας δώσουν την πρόκριση. Το αυριανό θα είναι το τέταρτο επίσημο παιχνίδι μας, πλέον σε αυτό το επίπεδο δεν χρειάζεσαι περισσότερα ματς για να βρεις ρυθμό. Παίζουμε μια φορά την εβδομάδα και έχουμε την δυνατότητα να είμαστε πιο φρέσκοι. Έχοντας κάνει μια καλή προετοιμασία, θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να πάρουμε την πρόκριση».

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρωί την προετοιμασία του για την μάχη με τους Κροάτες, με προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας και η αποστολή του θα «πετάξει» με πτήση τσάρτερ, από τη Θεσσαλονίκη για τη Ριέκα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης