Αισιόδοξος αλλά και υπερήφανος για την ομάδα και τους παίκτες του έδειχνε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, εν όψει του αγώνα που θα γίνει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» είπε αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για το έξτρα κίνητρο που έχει ο ΠΑΟΚ στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Ξέρετε πολύ καλά. Δεν παίζουμε απλώς έναν τελικό αύριο. Ο ΠΑΟΚ φέτος έφτασε στους οκτώ της Ευρώπης, βγήκε δεύτερος στο πρωτάθλημα και θα είναι ιδανικό να πάρει το Κύπελλο. Έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο και οι παίκτες έχουν καλή ψυχολογία. Γνωρίζουμε ότι φέτος περάσαμε από όλα τα στάδια. Καλές στιγμές, κακές στιγμές, χαρές, στεναχώριες, αλλά οι παίκτες αντιλαμβάνονται τι διακυβεύεται αύριο στον τελικό. Παίζουμε για να έχουμε μια από τις τέσσερις πιο πετυχημένες σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Έχουμε αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση που αρμόζει σε έναν τελικό και, βάζοντας όλα αυτά στο τραπέζι, το κίνητρο βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Θα δώσουμε τα πάντα και κάτι παραπάνω».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για την κατάσταση του Αουγκούστο και το πλάνο χρησιμοποίησής του στον τελικό:

«Είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός, το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Όλοι πρέπει να πιέσουν τους εαυτούς τους περισσότερο απ’ ό,τι σε όλη την ολόκληρη χρονιά. Δεν θέλω να πω αν θα ξεκινήσει τον τελικό ή όχι ο Ντάγκλας. Πριν από δύο εβδομάδες αρκετοί μας έκριναν, άκουσα ότι ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγές την Τρίτη, αλλά εμείς για πολλά παιχνίδια -ειδικά στο τέλος της σεζόν- παίζαμε με μισή ομάδα, είχαμε δηλαδή μια ανάλογη κατάσταση, αλλά λόγω των απουσιών από τραυματισμούς. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι αρκετές φορές παίζαμε με τη μισή ομάδα σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν. Πρακτικά και εμείς την Τρίτη είχαμε τη μισή ομάδα διαθέσιμη.

Είμαστε μια ομάδα που έχει την εμπειρία να παίρνει σημαντικά παιχνίδια και τελικούς. Παίξαμε πολλά παιχνίδια κρίσιμα φέτος στην Ευρώπη αλλά και εντός συνόρων, ενώ έχουμε μπροστά μας έναν ακόμα τελικό. Πρόκειται για αγώνες που μας κάνουν καλύτερους στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Να χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες αυτής της σεζόν για να πάρουμε το Κύπελλο. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση, σεβόμαστε τον αντίπαλο, ο οποίος γνωρίζουμε ότι θα μπει να τα δώσει όλα για να πάρει τον τίτλο. Πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα στον αγωνιστικό χώρο. Προσωπικά, βάσει και της ανάλυσης που κάναμε, είμαι αισιόδοξος για το ματς. Δεν σκέφτομαι ό,τι ακούγεται γύρω μας, έχουμε μεταφέρει αυτό που πρέπει στην ομάδα. Είναι το τελευταίο ματς της σεζόν και είναι μεγάλη μας χαρά που θα έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να διαχειριστούμε τον τελικό».

 

– Για την εικόνα που περιμένει να δει από την ομάδα του στο ΟΑΚΑ:

«Η ομάδα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη σε όλους τους τομείς. Έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία μέσα στο γήπεδο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχουμε πνεύμα μαχητή σε κάθε φάση. Νομίζω πως θα είμαστε όπως πρέπει στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να δείξουμε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε κάθε κατάσταση».

 

– Για έναν ακόμα τελικό που θα γίνει στην Αθήνα και αν είναι άδικο να παίζει στο ΟΑΚΑ τέτοιας σημασίας παιχνίδια:

«Για τους οπαδούς προφανώς και είναι άδικο. Για εμάς δεν υπάρχει κάτι, είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχουμε αυτή τη σκέψη και δεν μπορούμε να την έχουμε. Στη σκέψη μας είναι μόνο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε το Κύπελλο.

Με την εμπειρία μου από τα τελευταία χρόνια εδώ, θα παίξει μεγάλο ρόλο η ηρεμία που πρέπει να δείξουμε. Ταυτόχρονα, πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή, που ετοιμάζει πολύ καλά τους παίκτες και έχει ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να αντιδράσουμε πιο γρήγορα από τον αντίπαλό μας εντός αγωνιστικού χώρου».

 

– Για το αν περιμένει εκπλήξεις-αιφνιδιασμό αύριο και αν έχει συζητηθεί ότι ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία στο γήπεδο:

«Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πιέζει ψηλά και ψάχνει επιθετικές μεταβάσεις με γρήγορες πάσες στον χώρο. Θέλει να χρησιμοποιήσει την ανάπτυξή της από την άμυνα και να παίξει γρήγορα. Το κάνουν πολύ καλά φέτος και το έχουν αποδείξει αρκετές φορές, είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα.

Παίξαμε φέτος τέσσερις φορές και κερδίσαμε τις τρεις μέχρι στιγμής, που σημαίνει ότι αυτό που κάνουμε… το κάνουμε καλά. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να πω στους παίκτες μου για τη δική μας σεζόν, για τις δικές μας στιγμές μέσα σε αυτή τη χρονιά».

 

– Για το αν το σκηνικό με τους αποχαιρετισμούς Πασχαλάκη-Βαρέλα επηρέασε την προσέγγισή του εν όψει τελικού:

«Είναι η τρίτη σεζόν που είμαστε μαζί. Με ξέρουν πολύ καλά, τους ξέρω πολύ καλά. Έχουμε μπροστά μας έναν στόχο και το ξέρουν πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε το Κύπελλο. Δεν αναλωνόμαστε σε αυτές τις συζητήσεις, ο τελικός από μόνος του φέρνει μια διαφορετική αίσθηση, ένα διαφορετικό κίνητρο. Εάν κερδίσουμε αυτό το Κύπελλο, θα πρόκειται για μια από τις τέσσερις πιο επιτυχημένες σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, γιατί δεν κατανοούν τις δυσκολίες που έχουμε περάσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο».

 

– Για το τι θα πει στους παίκτες του πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ:

«Θα πω πως τους αγαπώ και πως είμαι περήφανους για ό,τι πετύχαμε αυτή τη σεζόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης