To είδαμε κι αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Στο γήπεδο της Λαμίας στην αναμέτρηση της ομώνυμης ομάδας με τον ΠΑΟΚ «κόλλησε» το VAR στη φάση του γκολ των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση στον αγωνιστικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το πρόβλημα διαπιστώθηκε ή έγινε γνωστό, στη φάση του 33ου λεπτού από την οποία προήρθε το τέρμα του «δικεφάλου» του Βορρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο διαιτητής, Σέζος ζήτησε να συμβουλευτεί το VAR γιατί υπήρχε υποψία πως ο Μάτος είναι σε θέση οφσάιντ στην εκτέλεση του φάουλ από τον Βιεϊρίνια.

Τότε όμως του ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους ότι το VAR έχει κολλήσει και δεν μπορεί να συμβουλευτεί το video.

Οι άνθρωποι της Λαμίας σε συνομιλίες τους με τον διαιτητή ζητούσαν να δει πρώτα το video για να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι κατοχυρώνοντας ή όχι το γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ο ρέφερι -χωρίς να εξετάσει ο ίδιος τη φάση- λίγο αργότερα έδωσε εντολή στους παίκτες για σέντρα, μετρώντας το γκολ του ΠΑΟΚ.

Για αυτήν την απόφασή του υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και τους υπεύθυνους των γηπεδούχων.

Για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΚΕΔ, τονίζοντας ότι «ο έλεγχος VAR μετά την επίτευξη του γκολ του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε κανονικά και με βάση το πρωτόκολλο χρήσης του συστήματος» προσθέτοντας ότι «δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παράβαση».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης