Δούμας: «Η πανδημία δεν επηρέασε τις εξελίξεις για το γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 14:33
Δούμας: «Η πανδημία δεν επηρέασε τις εξελίξεις για το γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» έκανε ο Τάκης Δούμας, υπογραμμίζοντας ότι παρά τη πανδημία του κορωνοϊού προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

«Έχει κατατεθεί προ διμήνου η μελέτη για τη χωροθέτηση του γηπέδου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Το Υπουργείο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει ως προτεραιότητα την εξέταση της μελέτης. Πλέον ασχολείται και το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι τρεις κύριοι παίκτες για την έγκριση, τα δυο Υπουργεία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τρέχουν αυτή τη μελέτη.

»Παράλληλα το συντονισμό τον κάνει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη που ασχολείται ενεργά με το θέμα και το "τρέχει". Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Επομένως η πανδημία δεν έχει επηρεάσει τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

»Η Κυβέρνηση έκανε ένα βήμα παραπάνω καθώς φεύγει ο φάκελος από τη Θεσσαλονίκη και πηγαίνει στην Αθήνα. Δεν υπάρχει καμιά απόκλιση του χρονοδιαγράμματος και υπάρχει πρόθεση από την Κυβέρνηση να το τρέξει χωρίς καθυστερήσεις.

»Το πότε θα γίνει στο γήπεδο; Χρειάζονται δυο πράγματα: Μέσα στο καλοκαίρι του 2021 θα έχουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα στα χέρια μας. Φυσικά υπάρχουν και τα χρήματα αλλά αυτό νομίζω ότι είναι στη φροντίδα του Ιβάν Σαββίδη. Μέχρι στιγμής δεν αφήνεται στην τύχη τίποτε» ανέφερε ο αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει να τρέξει μέρος του έργου και συγκεκριμένα την εκπόνηση του χωρικού σχεδίου του γηπέδου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 15:23