Για το πώς βιώνει την κατάσταση που έχει επιφέρει στην καθημερινότητά μας η πανδημία του κορωνοϊού μίλησε ο Πάμπλο Γκαρσία, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν τη δοκιμασία.

Αναλυτικά, μέρος όσων είπε στην κάμερα του PAOK TV:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν έχει μαζί του την οικογένειά του: «Καλά είναι, τα παιδιά δεν είναι εδώ ήταν στην Αγγλία και τώρα γύρισαν πίσω. Θέλει λίγο υπομονή, πρέπει να δουλέψουμε σαν ομάδα και πρέπει να βοηθούν την οικογένεια. Η οικογένεια είναι σαν ομάδα, πρέπει να κάνουμε δουλειά. Ποτέ δεν χρειάστηκε να μείνουμε τόσο καιρό μέσα στο σπίτι. Δεν ήμασταν πάντα όλες τις ώρες μαζί. Είναι καλό που είμαστε όλοι μαζί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει κόσμος που πρέπει να δουλεύει. Για κάποιους είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα».

Για το πώς περνάει τον χρόνο του: «Τώρα σε λίγο θα κάνω ψωμί και μετά θα ετοιμάσω ασκήσεις για την προπόνηση. Κάνουμε λίγη γυμναστική, διαβάζω. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνουμε. Βοηθάω την γυναίκα μου στις δουλειές του σπιτιού, λίγο από όλα. 15-16 χρονών δούλευα σε φούρνο και ξέρω να κάνω ψωμί. Αν δεν γινόμουν προπονητής θα άνοιγα έναν φούρνο».

Για το πώς βιώνει την όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό: «Γενικά βλέπω στο ίντερνετ έχω και κάποια βιβλία για το ποδόσφαιρο, αλλά για εμένα το ποδόσφαιρο είναι απλό. Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι πιο απλό. Είναι δύσκολα τα πράγματα με αυτά που γίνονται, αλλά πρέπει να φύγει λίγο το μυαλό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Είδες στην Ισπανία, την Ιταλία και στην Λατινική Αμερική είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έχει κρούσματα στην Ουρουγουάη αλλά ο κόσμος ακόμη δεν καταλαβαίνει. Εγώ πιστεύω ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν μας βρήκε έτοιμους στο μυαλό, δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι επικίνδυνο. Πρέπει να μείνουμε σπίτι».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πώς βλέπει τα πράγματα στην πατρίδα του: «Υπάρχουν κρούσματα, αλλά ο κόσμος ακόμα δεν καταλαβαίνει. Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν είμαστε έτοιμοι να το καταλάβουμε. Το βλέπουμε σαν ένα έργο. Πολύς κόσμος δεν τρέχει στον δρόμο κάθε μέρα, τώρα που πρέπει να είμαστε σε καραντίνα τρέχουν όλοι. Δεν καταλαβαίνουν ότι οι μεγάλοι άνθρωποι θα πεθάνουν. Πρέπει να έχουμε σεβασμό, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους άλλους. Μιλάμε κάθε μέρα με ανθρώπους εκτός Ελλάδας».

Για το τι θα αφήσει στους ανθρώπους η κατάσταση όταν τελειώσει: «Το θέμα είναι ότι ξεχνάμε γρήγορα. Όταν περάσουν όλα αυτά, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, γιατί διαφορετικά θα έρθουν άλλα προβλήματα. Πρέπει να αλλάξουμε όλοι».

Για το πρόγραμμα της ομάδας: «Η ομάδα έχει πρόγραμμα, αλλά αυτό για μένα δεν είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό για την υγεία τους, όχι για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό, είναι το πιο όμορφο. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Άσε το ποδόσφαιρο, τη δουλειά την οικονομία. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και όλα τα άλλα έχουμε χρόνο να τα φτιάξουμε».

Για το ότι είναι από τις λίγες ομάδες που πήρε το πρωτάθλημα πριν την καραντίνα: «Είναι μικρές ηλικίες, πρέπει να τους αφήσουμε να παίξουν μπάλα ελεύθερα. Έτσι πιστεύω, δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο. Όταν είσαι κοντά στην πρώτη ομάδα πρέπει να παίζεις για τη νίκη και μόνο, είτε παίζεις αγώνα, είτε παίζεις κορόιδο, είτε για χαρτιά. Σε κάθε παιχνίδι έπαιζα για να νικήσω. Για μένα αυτή η ομάδα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα και ευρωπαϊκά. Ποιο είναι το καλύτερο ποδόσφαιρο; Όχι μόνο να παίξεις μπροστά, είτε κερδίζεις, είτε χάνεις. Το καλύτερο ποδόσφαιρο είναι άμυνα, είναι αντεπιθέσεις, είναι όλα. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά και σιγά σιγά το πίστεψαν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης