Το στίγμα της φιλοσοφίας του έδωσε ο Πάμπλο Γκαρσία στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Πιο συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός τεχνικός πως το πλάνο διαμορφώνεται μόνο με φόντο τη νίκη, υπογράμμισε ότι αδιαφορεί για τη βαθμολογία, προσθέτοντας πως κάθε παιχνίδι είναι γι’αυτόν τελικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στον αγώνα: «Ξέρουμε τι αντίπαλο έχουμε, ολλανδική ομάδα με ολλανδικό στυλ. Θέλουν να παίξουν μπάλα, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εμείς. Σημασία έχει πως θα παρουσιαστούμε εμείς, είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε και πρέπει να ασχοληθούμε το πώς θα είμαστε εμείς εντός αγωνιστικού χώρου».

Για το αν η βαθμολογία δημιουργεί εξτρά πίεση στην ομάδα για νίκη: «Πρέπει να κοιτάμε εμείς σαν ΠΑΟΚ τι θέλουμε να κάνουμε. Είδαμε κάποια πράγματα με τον Παναιτωλικό, είδαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Κάποια παιδιά δεν τους γνωρίζω καλά ακόμα, τους είδα την Κυριακή, αλλά δεν ήμουν εκεί κάθε μέρα για να τους ξέρω καλά. Δεν το λέω για να το πάρετε ως δικαιολογία. Το κλειδί είναι να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Εμείς θέλουμε την νίκη πάντα. Σε κάθε αγώνα, να παίζουμε για να κερδίζουμε. Δεν ξέρω… βαθμολογία, δεν ξέρω τίποτα. Κάθε παιχνίδι για εμάς τελικός και αυτό θέλω να ξέρουν οι παίκτες. Έτσι θα πάμε, βήμα βήμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πώς ζει ο ίδιος τις πρώτες του μέρες ως προπονητής του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πέντε χρόνια στην ακαδημία και τα ευχαριστήθηκα. Δεν ήταν κάτι που δεν μου άρεσε, τώρα ξέρω ότι εδώ η βάρκα είναι μεγάλη. Έχουμε… καλή πίεση γιατί ξέρουμε που είμαστε. Με την πίεση και τον σεβασμό δουλεύουμε και προσπαθώ αυτή την πίεση, να την φέρνω σε θετική πίεση, που στο τέλος θα μας ευχαριστεί. Είναι το ποδόσφαιρο, αλλά πάνω από όλα είναι η ζωή. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι».

Για το αν θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι αύριο σε σχέση με αυτό τον Παναιτωλικό: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο παιχνίδι. Εξαρτάται από τον αντίπαλο. Έχουμε μια βάση που θέλουμε να φτιάξουμε και πάνω σε αυτή να κάνουμε τις προσαρμογές».

Για το πόσο εύκολο είναι να εφαρμόσει το δικό του πλάνο σε μια ομάδα που έφτιαξε άλλος προπονητής: «Τίποτα δεν είναι εύκολο. Ξέρω ότι με τον προηγούμενο προπονητή έγινε άλλη δουλειά. Εμείς έχουμε άλλο πλάνο, είδαμε κάποιες φάσεις, κάναμε αυτό που θέλαμε με τον Παναιτωλικό αλλά πρέπει να το κρατήσουμε παραπάνω. Δεν μπορώ να ξέρω σε πόσο χρόνο η ομάδα θα φτάσει στο επίπεδο που θέλω. Το μόνο εύκολο για μένα είναι να πω θέλω για παράδειγμα δυο χρόνια, αλλά το πιο σημαντικό είναι η δουλειά κάθε μέρα και το πώς θα βελτιώσουμε την ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι με τους παίκτες είμαστε στον ίδιο δρόμο, τους αρέσει αυτή η δουλειά και όταν συμβαίνει αυτό το κάνει ακόμα πιο εύκολο».

Για το πώς υποδέχτηκαν οι παίκτες την αλλαγή σχήματος: «Έχουμε νεαρούς και έμπειρους παίκτες. Πάνω κάτω όλοι έχουν παίξει και 4-3-3 και 4-2-3-1. Έχουμε ποιότητα και μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες θέλουν να είναι χαρούμενοι εντός αγωνιστικού χώρου. Με το προηγούμενο σύστημα, θέλει άλλη δουλειά, άλλο τέμπο και παίζαμε πιο αμυντικά. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε αρκετά για να έχουμε ένταση στο παιχνίδι μας. Δεν λέω ότι ήταν κακός ο προηγούμενος προπονητής, ο κάθε προπονητής έχει το δικό του πλάνο, απλά λέω τι θέλω να κάνουμε εμείς».

Για το αν σκέφτεται να προωθήσει παιδιά από την Κ19 και αν μίλησε με τον Μαλεζά: «Τον ξέρω χρόνια, μιλάμε και μιλήσαμε όταν ανέλαβε, δουλεύουμε κάθε μέρα στην Μεσημβρία. Παίκτες από την ακαδημία πάντα έλεγα ότι έχουμε παιδιά. Τώρα είμαι και βλέπω όλους τους παίκτες ακόμα και στην πρώτη ομάδα. Για μένα δεν υπάρχει ηλικία. Όποιος δουλεύει κάθε μέρα και αξίζει να παίζει, θα παίζει. Θέλω να είμαι δίκαιος, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά στην ζωή. Είτε είναι μικρός, είτε μεγάλος, αν αξίζει θα παίζει. Είναι εύκολο να βάλω έναν μικρό να παίζει, αλλά αν δεν πάει καλά; Πρέπει να βρούμε το σωστό τάιμινγκ, το σωστό παιχνίδι, πρέπει να τα δούμε όλα. Για μένα το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης