Φερέιρα: «Μεγάλος μας στόχος να περάσουμε στον τελικό»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 00:16
Φερέιρα: «Μεγάλος μας στόχος να περάσουμε στον τελικό»

Από πολλά κύματα πέρασε ο ΠΑΟΚ μέχρι να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και να πάρει τη νίκη στην Τούμπα επί του ΟΦΗ με 3-1. Ο προπονητής του Αμπέλ Φερέιρα, μίλησε για τον αγώνα αλλά και τον ημιτελικό του Κυπέλλου την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη.

 

 

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα του PAOKTV:

 «Πράγματι για εμάς ήταν επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε, παλέψαμε πολύ, δυσκολευτήκαμε από την αντίσταση του ΟΦΗ, στο τέλος όλοι μαζί κάναμε το σημαντικό βήμα».

Για το γκολ που σημείωσε ο νεαρός Χρήστος Τζόλης: «Πραγματικά είναι αλήθεια ότι ο Τζόλης μας βοήθησε πολύ και εγώ από την πλευρά μου στην προπονητική καριέρα είχα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο να αναδεικνύω νέους παίκτες. Πρέπει να έχεις και ποιότητα όμως για να ανταπεξέλθεις σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Ο Τζόλης έχει αποδείξει ότι έχει μια πολύ καλή νοοτροπία, έχει αγωνιστεί στη Γερμανία, έχει καλή ανταγωνιστική νοοτροπία και ακολουθεί τις οδηγίες που του έδωσα και είδαμε το αποτέλεσμα».

Για το αν θεωρεί ότι στην Κ19 του ΠΑΟΚ υπάρχουν παίκτες με ταλέντο: «Η σημαντικότερη λέξη που έχουμε για την περίπτωση Τζόλη και άλλων παικτών, γιατί η Κ19 έχει παίκτες για την μεγάλη ομάδα, είναι η υπομονή. Δύσκολη λέξη στην εφαρμογή της στην Ελλάδα. Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ. Να βγει πρωταθλητής; Να βάλει στοίχημα με νέους παίκτες; Και τα δυο; Τότε θα χρειαστεί χρόνος. Οι νέοι να πάρουν σίγα σιγά χρόνο, κάτι άλλο εδώ στην Ελλάδα που δεν υπάρχει είναι η ομάδα β’ που θα βοηθούσε, αλλά αφού δεν υπάρχει αυτό, χρειάζεται μεγαλύτερη υπομονή. Μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν πράγματα, θα χρειαστούν να έχουν παίκτες με εμπειρία δίπλα τους για να δείξουν το ταλέντο τους. Η ομάδα χρειάζεται να έχει το νέο αίμα αλλά και την εμπειρία παικτών, γιατί πάντα είναι σημαντικό να έχεις τουλάχιστον έναν έμπειρο παίκτη σε κάθε γραμμή, τα υπόλοιπα έρχονται. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος».

Για τους τραυματισμούς αρκετών παικτών: «Φαίνεται εύκολο να είσαι προπονητής, βγάζεις τον έναν βάζεις τον άλλο, τελικά δεν είναι. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη σε αυτούς τους παίκτες που για διάφορα θέματα τραυματισμών δεν θα μπορούσαν να είναι εδώ, που ξέρω θα το ήθελαν και οι ίδιοι. Επειδή πάντα προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά, εννοείται πως θα ήθελα όλους τους παίκτες στη διάθεση μου, αλλά τώρα πρέπει να δούμε την αντίθετη πλευρά, το θετικό είναι ότι κάποιοι παίκτες που ίσως να μην έβρισκαν χρόνο, κατάφεραν να βρουν χρόνο και έδειξαν ότι έχουν την σωστή νοοτροπία.

Για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το πιο σημαντικό ματς, θα πρέπει να ξεκουραστούμε, να προετοιμάσουμε την ομάδα και θα πάμε να τα δώσουμε όλα, είναι μεγάλος μας στόχος να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 00:23