Τις σκέψεις του και τα βασικά του σχόλια για την κλήρωση που φέρνει την ομάδα του αντίπαλο στο 5ο γκρουπ των ομίλων του Europa League, απέναντι σε ομάδες σαν την Psv Αϊντχόφεν, τη Γρανάδα και την Ομόνοια Λευκωσίας, έκανε με δηλώσεις του στη συνδρομητική τηλεόραση ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μεταξύ άλλων τόνισε αναφορικά με την κλήρωση: «Αν ανατρέξουμε στην περυσινή σεζόν όπου αποκλειστήκαμε νωρίς, τώρα είμαστε στη φάση των ομίλων του Europa League οπότε είναι θετικό το συναίσθημα που έχουμε με τη σημερινή κλήρωση. Ο όμιλος στον οποίο βρισκόμαστε είναι ισορροπημένος χωρίς φαβορί ξεκάθαρο. Υπάρχει η Αϊντχόφεν η οποία παίζει ένα επιθετικογενές ποδόσφαιρο και δημιουργεί ευκαιρίες, υπάρχει η Γρανάδα που αντιπροσωπεύει την Ισπανία οι ομάδες της οποίας πάνε βαθιά στις διοργανώσεις και είναι μία ομάδα με ποιότητα και επιθετική λογική στο παιχνίδι της και υπάρχει και η Ομόνοια που είναι μία δυνατή ομάδα και θα μαζέψουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτήν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στο χαρακτηρισμό της λέξης φαβορί δεν τον αποδέχθηκε για οποιαδήποτε από τις ομάδες του γκρουπ και είπε: «Ο όρος φαβορί είναι παρωχημένος το βλέπουμε και στην πράξη. Η Μίλαν πέρασε με πολύ μεγάλη δυσκολία για να μπει στους ομίλους, η ΑΕΚ στο παιχνίδι στο παιχνίδι της με την Βόλφσμπουργκ δεν ήταν το φαβορί, οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι η γερμανική ομάδα ήταν το φαβορί και όμως η ΑΕΚ προκρίθηκε. Συνεπώς εμείς δεν κοιτάμε την πρώτη ή τη δεύτερη θέση, αλλά που θα τερματίσουμε στο τέλος της φάσης ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή αγωνιστική πορεία, αλλά δεν μπορούμε από τώρα να μιλήσουμε για τα παιχνίδια αυτής της διοργάνωσης».

Μιλώντας για την ψυχολογική διάσταση της ομάδας του μετά από τον αποκλεισμό της από την φάση των ομίλων του Champions League είπε: «Εδώ στην Ελλάδα αγχωνόμαστε πάρα πολύ, δημιουργούμε πολλά σενάρια και η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο. Αποφασίζουμε να κοιτάξουμε ακόμα και τις δυσκολίες ως προκλήσεις κι αυτό θα είναι πολύ καλύτερο για μας και η ψυχολογία μας θα είναι θετική. Μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας συνέχεια παραδείγματα ανθρώπων που ότι και να τους συμβεί έχουν θετική διάθεση. θα παίξουμε το κάθε παιχνίδι με στόχο να το κερδίσουμε και από κει και πέρα θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Δεν νομίζω ότι αξίζει τώρα από πριν να καθόμαστε να σκεφτόμαστε να δημιουργούμε διάφορα σενάρια και ένα παρακλάδι για το τι ακριβώς μπορεί να συμβεί, γιατί αύριο δεν ξέρω που θα είμαστε. Αύριο μπορεί να μην είμαι εγώ εδώ ή εσείς. Με την Μπενφίκα κάναμε ένα πολύ καλό πλάνο παιχνιδιού και πετύχαμε την πρόκριση. Σε μία δυάδα παιχνιδιών με την Μπενφίκα θα ήταν σχεδόν αδύνατο να την περάσουμε.

Για την Κράσνονταρ θεωρώ ίσως πως εδώ πέρα δεν δόθηκε η κατάλληλη αξία στην αντίπαλη ομάδα γιατί μιλάμε για μία ομάδα που έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια προσπαθεί επανειλημμένα να μπει στους ομίλους του champions league είναι μία αρκετά έμπειρη ομάδα χτισμένη εδώ και αρκετό καιρό τα τελευταία δύο τρία χρόνια με τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Οπότε θεωρώ πώς ήταν καλύτερα περάσαμε την Μπενφίκα γιατί δημιουργήσαμε εμείς την ευκαιρία αλλά δεν τα καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο να μπούμε στους ομίλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, η πρόκριση τριών ομάδων στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι κάτι πολύ θετικό και είναι μία μεγάλη πρόκληση για το ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην συνέχεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης