Προβληματισμένος για τον αποκλεισμό της ομάδας του, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέϊρα, ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας μετά το 3-2, που όμως δεν αρκούσε για τον Δικέφαλο. Αναλυτικά όσα είπε, στην συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για το στοιχείο που δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση: “Θα έπρεπε να έχουμε πετύχει ένα παραπάνω γκολ. Αυτό μας έλειψε. Στο πρώτο μέρος, ο αντίπαλος με το πρώτο σουτ στην εστία, πέτυχε το γκολ. Εμείς είχαμε την ατυχία με τον τραυματισμό του Ομάρ στο πρώτο μέρος, αλλά προσπαθήσαμε και αντιδράσαμε, συνεχίσαμε. Στο δεύτερο μέρος, είχαμε πολλές ευκαιρίες από σέντρες, από συνδυασμούς, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στην τελευταία φάση του αγώνα για παράδειγμα, ο Λημνιός, έσπασε την μπάλα αλλά αυτή βρήκε στο πρόσωπο του τερματοφύλακα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βάλουμε γκολ. Θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο σε αυτό το κομμάτι. Μπορούμε να πούμε ότι… βαράμε το κεφάλι μας με τα γκολ που δεχθήκαμε. Τώρα θα κοιτάξουμε τα λάθη μας και θα συνεχίσουμε”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ: “Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε, έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία της άμυνας; Ή το γκολ στην Μπρατισλάβα, έχει να κάνει με την αμυντική οργάνωση; Το γκολ που δεχθήκαμε από στημένο, έχει να κάνει με τακτική; Έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα. Τη συγκέντρωση και την υπευθυνότητα στη δουλειά που έχει να κάνει ο κάθε παίκτης. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που δίνω κάποιες ευθύνες στους παίκτες στην άμυνα, το ίδιο κάνω και με τους επιθετικούς. Κι αυτό επίσης έχει να κάνει με τη συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια. Υπάρχει φυσικά και ο παράγοντας τύχη, που δεν μπορείς να τον ελέγξεις. Στα τελευταία λεπτά δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε στον Αουγκούστο. Θα μπορούσε να μας δώσει κάποιες μεγάλες μπαλιές, κάποια σουτ. Για να καταλάβετε πόσο δυνατή ψυχικά είναι αυτή η ομάδα πετύχαμε το τρίτο γκολ και είχαμε τις φάσεις με τον Σφιντέρσκι και τον Λημνιό στο τέλος, μετά από όλα αυτά. Τι μπορώ να πω εγώ δηλαδή σε αυτούς τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν; Όσο και να μας κοστίζει, αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.

 

Για το τι περιμένει μετά από αυτό τον αποκλεισμό: “Είναι καλό αρχικά να τις αισθάνεσαι αυτές τις ήττες και να πληγώνεσαι από αυτές. Αν ήσασταν κάτω, θα μπορούσατε να δείτε την κατάσταση. Σίγουρα όλοι μαζί θα πονέσουμε από αυτή τη διαδικασία. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, γνωρίζω έναν μόνο τρόπο, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Να ξυπνάμε το πρωί, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να συνεχίζουμε την δουλειά, για να αλλάξουμε την κατάσταση. Η επόμενη μέρα πρέπει να σε βρίσκει πιο δυνατό πάντα σε όλους τους τομείς”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι: “Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα. Θα προσπαθούμε να βρίσκουμε τα κατάλληλα πρόσωπα για να παίρνουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα. Είναι πολύ σκληρό και δύσκολο για τους οπαδούς μας, για τους παίκτες μας, για τη διοίκηση, αλλά πιστεύω ότι στους μεγάλους συλλόγους όλοι χάνουμε μαζί και όλοι κερδίζουμε μαζί”.

Για το πλάνο της Σλόβαν: “Η πρώτη φάση που δημιουργήσαμε, ήταν από μία στατική φάση. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος μπορεί να παίξει με 5 παίκτες πίσω, για να κλείσει όλους τους πιθανούς διαδρόμους προς την εστία. Η αλήθεια είναι ότι κατάφεραν να το κάνουν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, όσο ακολουθούσα το ρυθμό μας, με τις γρήγορες εναλλαγές και το γρήγορο ρυθμό. Εμείς δεν πτοηθήκαμε από αυτό. Ψάχναμε τους διαδρόμους και φάνηκε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ. Κάναμε πολλά παραπάνω από όσα έπρεπε για να πάρουμε την πρόκριση. Εγώ προσωπικά ήρθα εδώ για να κερδίζω. Είναι πολύ σκληρό για εμένα. Είμαι πολύ φιλόδοξος και θέλω να πετύχω πράγματα με αυτό τον σύλλογο. Είναι μία δύσκολη βραδιά για όλους, αλλά θεωρώ ότι με βάση αυτά που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα άξιζε την πρόκριση”.

Για το αν θα άλλαζε κάτι από τις επιλογές του: “Είναι πολύ εύκολο να λέμε μετά τι θα έπρεπε να έχουμε κάνει πριν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι όμως έτσι. Θα κάνουμε μία ανάλυση σίγουρα, όλοι μας. Όχι μόνο για αυτά που κάναμε μέχρι τώρα, αλλά από την αρχή. Ωστόσο, η ζωή έτσι είναι, σου διδάσκει πράγματα και σου δίνει εμπειρίες, νίκες, χαρές, λύπες. Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη που μου αναλογεί. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν μερικές φορές, αλλά όπως είπα, όλοι χάνουμε μαζί κι όλοι κερδίζουμε μαζί” .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης