Καταιγιστικός ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι κατά τη δεύτερη περιοδο της προετοιμασίας του και πέμπτο συνολικά το φετινό καλοκαίρι, καθώς συνέτριψε με 4-0 τη Σιντ Τρούιντεν στο Μπέργκεν του Βελγίου.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, που σημείωσε δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο, ήταν ουσιαστικός και αξιοποίησε τις επιθετικές του δυνατότητες παίρνοντας τη νίκη με χαρακτηριστικά ευκολία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μόλις στο 10′ ο Ολλανδός Ακολάτσε σούταρε στην εστία του ΠΑΟΚ που άργησε να αντιδράσει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο ορεξάτος σήμερα Λέο Ζαμπά έκανε ασίστ στον Μπίσεσβαρ που πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του με ωραίο πλασσαριστό σουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα στο 20′ ο Ντούγκλας Αουγκούστο με ωραίο δυνατό και γωνιακό σουτ ανέβασε το σκορ στο 2-0 αφού δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο γκολκίπερ της Βελγικής ομάδας. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ στο 31′ αλλά το σουτ του Μπαλόγκο ήταν και πάλι άστοχο.

Στην επανάληψη ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβασε σύντομα το δείκτη του σκορ στο 3-0. Από πάσα του Πέλκα στο 47′ ο Ζαμπά τέλειωσε υποδειγματικά την φάση και αύξησε την διαφορά στο σκορ.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν να οργανώσουν το παιχνίδι τους και να φτάσουν σε ένα γκολ αλλά δεν είχαν πολλές δυνατότητες, καθώς ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στο μεταξύ είχε προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, είχε σταθερή αμυντική λειτουργία.

Στο 69΄ σουτ του Στοχ έφυγε επίσης άστοχο και στο 80′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Ενρίκε που ανατράπηκε από τον Γιάνσεν. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και ανέβασε το σκορ στο 4-0 δίνοντας μεγαλύτερη έκταση στη νίκη της ομάδας του.

Επόμενο φιλικό παιχνίδι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αυτό της προσεχούς Τρίτης 23 Ιουλίου με αντίπαλο την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες.

Σιντ Τρούιντεν: Στέπε (48′ Γιαμπούκι), Γκαρσία Τένα (73′ Ντε Σμέτ), Μποτακά, Σανκό (60′ Γιάνσεν) Ασαμόα, Ντε Μπρούιν (82′ Βαν Ντερ Σελ), Τεϊσέιρα, Ακολάτσε, Μπαλόνγκο (71′ Μπολί), Εντό και Σόουζα (65′ Μασούντι)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης (60′ Μελίσσας), Ροντρίγκο, Κρέσπο (60′ Ινγκασον), Βαρέλα (60′ Χατζηϊσαϊας), Μάτος (60′ Μιχαηλίδης), Ντούγκλας (46′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (60′ Κάτσε), Ζαμπά (60′ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ (46′ Λημνιός), Πέλκας (60′ Στοχ), Άκπομ (60′ Σφιντέρσκι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης