Νικηφόρο ήταν το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους, καθώς οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με ανατροπή 2-1 της Ντε Γκράαφσαπ.

Το παιχνίδι με την ολλανδική ομάδα σημαδεύτηκε από αρκετά νεύρα και για τις δύο ομάδες, αλλά και τον τραυματισμό, στο 40΄, του Φερνάντο Βαρέλα.

Ο αμυντικός των «ασπρόμαυρων» άφησε, υποβασταζόμενος, τον αγωνιστικό χώρο με χτύπημα στον τετρακέφαλο, με την κατάστασή του να μη δείχνει ανησυχητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η Ντε Γκράαφσαπ προηγήθηκε στο 34΄, με πλασέ από τον Τόμασεντ. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, ισοφάρισε, ένα λεπτό αργότερα με τον Μάτος και πήρε τα ηνία στο σκορ, στο 44΄ με τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος τροφοδοτήθηκε όμορφα από τον Πέλκα.
Στο 88΄ οι Ολλανδοί έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με πέναλτι, ο Φαν Ντε Χουρτ, ωστόσο, από τα έντεκα βήματα, έστειλε την μπάλα άουτ.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα επιστρέψει την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.


TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (43΄ Μιχόγεβιτς), Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62΄ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΣΑΠ (Χενκ Ντε Γιονκ):
Ελ Ντε Μαντί, Φαν Ντε Πάβερτ, Λ. Νιούπορτ, Τόμασεντ, Μιέχεμ, Αμπένα, Φετ, Σεράρενς, Σ. Νιούπορτ, Χαμνταουί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Σβεν, Φαν Ντε Χουρτ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης