Με το σκορ στο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι των «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ. Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League οι Θεσσαλονικείς, που παρέμειναν αήττητοι, προηγήθηκαν με τον Μαουρίσιο στο 10’, ενώ για την Ένωση ισοφάρισε στο 74’ ο Πόνσε. Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 32’ λόγω αποβολής του Λέο Ζαμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η διαφορά του πρωτοπόρου από τον Ολυμπιακό μειώθηκε στους 6 βαθμούς, ενώ την επόμενη (20ή) αγωνιστική ο ΠΑΟΚ περιμένει τους «ερυθρόλευκους» στην Τούμπα για το ντέρμπι τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ. Στο 10΄ ο Ελ Καντουρί εκτέλεσε κόρνερ, ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά και ο Μαουρίσιο έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 1-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι Θεσσαλονικείς κρατούσαν πολύ εύκολα το προβάδισμα με σαφή προσανατολισμό να αφήσουν χώρο στην ΑΕΚ και να «χτυπήσουν» τις αντεπιθέσεις. Τα πάντα όμως άλλαξαν λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, όταν διαφοροποιήθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Λέο Ζάμπα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Χουλτ και αποβλήθηκε μόλις στο 32΄. Μια αυστηρή απόφαση του Δανού διαιτητή, ο οποίος λίγο νωρίτερα (20΄) είχε κάνει ακόμα ένα λάθος, όταν δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε χέρι του Σάκχοφ μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση ένα σουτ του Λιβάγια που απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μόλις στο 5ο λεπτό.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Ουζουνίδης γέμισε το κέντρο αντικαθιστώντας τον Μπακάκη με τον Κρίστιτσιτς, αφού η αριθμητική υπεροχή του έδινε την ευκαιρία να τοποθετήσει περισσότερους παίκτες στην επίθεση.

Έτσι διαφοροποιήθηκε κι ο σχηματισμός από το άκρως αποδοτικό τις τελευταίες εβδομάδες 3-5-2 σε 4-1-3-2 με τον Κρίστιτσιτς πίσω από τους δύο επιθετικούς, Λιβάγια, Πόνσε. Το σύστημα δεν απέφερε καρπούς, η ΑΕΚ δεν δημιούργησε κι έτσι ο Ουζουνίδης ανακάτεψε ξανά την τράπουλα αντικαθιστώντας τον Αλεφ με τον Μπογέ.

Οι γηπεδούχοι είχαν συνεχώς τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άριστα οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Αρκούσε όμως μια στιγμή για να αλλάξουν τα πάντα. Στο 74΄ ο Λιβάγια σέντραρε από δεξιά και ο Πόνσε με κεφαλιά έβαλε τη σφραγίδα του και σε αυτό το ματς ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με τη βοήθεια 35.000 φίλων της η ΑΕΚ πίεσε για την ανατροπή και κάθε λεπτό που περνούσε οι παίκτες της έδειχναν να το πιστεύουν πιο πολύ. Πλησίασε με προβολή του Τσιγκρίνσκι στο 85΄ και κεφαλιά του Κρίστιτσιτς στο 90΄ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Έτσι η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον δεύτερο Ολυμπιακό μειώθηκε στους 6 βαθμούς, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έβγαλε αήττητος την πιο δύσκολη εκτός έδρας αποστολή του έως το τέλος της σεζόν. Αντίθετα, η ΑΕΚ που δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά μετά τις 24 Νοεμβρίου, φαίνεται πως αποχαιρετά οριστικά και τη δεύτερη θέση.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 (Novasports 1)

Γκολ: 10′ Μαουρίσιο (ΠΑΟΚ), 74′ Πόνσε (ΑΕΚ)

Το «φιλμ» του αγώνα

5’ Η ΑΕΚ μπήκε με φόρα στο γήπεδο και πιέζει τον ΠΑΟΚ. Το σουτ του Λιβάγια έδιωξε με υπερένταση ο Πασχαλάκης.

10’ 0-1! Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς και από κόρνερ κατάφερε να «παγώσει» το ΟΑΚΑ. Ο «Δικέφαλος του» Βορρά άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μαουρίσιο από στημένη φάση, ενώ ο Βαρέλα έπιασε την πρώτη κεφαλιά.

17′ Κίτρινη κάρτα στον Σάκχοφ για προβολή έξω από την περιοχή στον Μπακασέτα.

21′ Κίτρινη κάρτα και στον Λεό Ζαμπά.

32’ Κόκκινη στον Λέο Ζαμπά! Ήταν η δεύτερη του παίκτη του ΠΑΟΚ, που την είδε για μαρκάρισμα στον Χουλτ! Με δέκα συνεχίζει ο ΠΑΟΚ. Κίτρινη είδε και ο Βιεϊρίνια για διαμαρτυρίες.

40’ Κίτρινη κάρτα έδειξε ο Δανός στον Πασχαλάκη, ο οποίος καθυστέρησε να εκτελέσει το ελεύθερο.

Τέλος στο πρώτο μέρος

46’ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Μπακάκη ο Κρίστισιτς.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

46’ Κίτρινη κάρτα στον Κρίστισιτς. Η πρώτη για παίκτη της ΑΕΚ.

59’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός στη θέση του Μπίσεσβαρ.

60’ Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπογέ στη θέση του Άλεφ.

64’ Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Σάκχοφ πέρασε ο Μίσιτς.

74’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Λιβάγια σέντραρε από τα δεξιά και ο Πόνσε με κεφαλιά σκόραρε και ισοφάρισε το ντέρμπι των «δικεφάλων».

84’ Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Καντουρί εκτός αγώνα. Στη θέση του ο Πέλκας.

87’ Τρίτη αλλαγή και για την ΑΕΚ. Ο Κλωναρίδης στη θέση του Μπακασέτα.

89’ Κίτρινη κάρτα στον Κλωναρίδη.

90’+2’ Κίτρινη κάρτα στον Μπογέ.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 (Novasports 1)

Γκολ: 10′ Μαουρίσιο (ΠΑΟΚ), 74′ Πόνσε (ΑΕΚ)

Κίτρινες κάρτες: Κρίστισιτς, Κλωναρίδης, Μπογέ – Σάκχοφ, Ζαμπά, Βιεϊρίνια, Πασχαλάκης

Κόκκινες κάρτες: 32′ Ζαμπά

AEK (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46′ Κρίστισιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Άλεφ (60′ Μπογέ), Μπακασέτας (87′ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε.

Στον πάγκο: Τσιτώντας, Τσόσιτς, Αλμπάνης, Σβάρνας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί (84′ Πέλκας), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (59′ Λημνιός), Σάκχοφ (64′ Μίσιτς), Άκπομ, Ζαμπά.

Στον πάγκο: Ρέι, Τόσκα, Σφιντέρσκι, Λημνιός, Ενρίκε.

Διαιτητής είναι ο Δανός, Μίκαελ Τίγκααρντ. Βοηθοί οι Ντένις Ράσμουσεν και Νιλς Χογκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης