Ο Κλαούς Αθανασιάδης με τα 16 γκολ που έχει σημειώσει σε 39 ματς ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και «ανάγκασε» την UEFA να ασχοληθεί με αυτό το επίτευγμά του.

Ο διεθνής επιθετικός σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, εκτός από το συγκεκριμένο ρεκόρ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο «δικέφαλος» του Βορρά είναι «φτιαγμένος» για να διεκδικεί τίτλους, ενώ παράλληλα μίλησε για το κρίσιμο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League απέναντι στην Γκινγκάμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Κλάους στο σάιτ της UEFA:

Για το γεγονός ότι πλέον είναι αρχισκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη 16 γκολ σε 39 ματς: «Για παίκτες όπως εγώ που ξεκινήσαμε τις καριέρες μας από τα τμήματα υποδομής και ήμασταν αρκετά τυχεροί να φτάσουμε στην πρώτη ομάδα, η ευθύνη είναι τεράστια. Πρέπει να φαινόμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των οπαδών και όλων όσων έχουν ονειρευτεί να βρίσκονταν στη θέση μας.

«Ποτέ δεν επικεντρώνομαι πολύ στα στατιστικά. Υπάρχουν μερικοί μεγάλοι παίκτες στην ευρωπαϊκή λίστα των σκόρερ του ΠΑΟΚ και είμαι υπερήφανος που είμαι κι εγώ, αλλά είναι όνειρο που έγινε πραγματικότητα μόνο και μόνο το γεγονός ότι παίζω στην ομάδα που υποστήριζα από παιδί».

Για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Γκινγκάμπ
: «Είναι σίγουρα ένας τελικός, όμως αυτή είναι η νοοτροπία μας σε όλη τη σεζόν: να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς σαν τελικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη μάχη του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Απολαμβάνουμε το γεγονός ότι είμαστε στην κορυφή και έχουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Είναι όμως ακόμα Δεκέμβριος οπότε τα μεγάλα λόγια αυτή τη στιγμή δεν χρησιμεύουν. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σε κάθε ματς. Αν το κάνουμε αυτό με σταθερότητα, ο τίτλος θα είναι δικός μας.

Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είναι πάντα διεκδικητής τίτλων. Είναι στο DNA του συλλόγου. Οι τίτλοι θρέφουν τους συλλόγους. Μόνο όσοι ζουν στη Θεσσαλονίκη, όσοι έχουν νιώσει την ατμόσφαιρα που επικρατεί όταν ο ΠΑΟΚ κερδίζει κάτι, μπορούν να συλλάβουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν επιτυχίες για τον σύλλογο, τους οπαδούς και την πόλη».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης