Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη «Ριζούπολη» σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική της Super League και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ κράτησε την «ελαφρά ταξιαρχία» χωρίς βαθμό. Τα γκολ των «κυανέρυθρων» σημείωσε ο Ντουρμισάι στο 37ο και το 50ο λεπτό.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή της μπάλας και την επιθετική πρωτοβουλία, αλλά δεν πέτυχε κάτι παραπάνω. Οι γηπεδούχοι χωρίς έμπνευση στην επίθεση δεν μπορούσαν ν’ απειλήσουν την εστία του Κότνικ. Αντίθετα, ο Πανιώνιος ήταν πιο ουσιαστικός και κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ στο 37ο λεπτό. Ο Μασούρας από τα αριστερά σέντραρε στην περιοχή και ο Ντουρμισάι εκτέλεσε με τη μία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ, αλλά και πάλι η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν αυτή που έφθασε κοντά στο γκολ. Στο 43′ ο Σπιριντόνοβιτς έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, όμως ο Χουάντερσον έδιωξε την μπάλα, η οποία προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας μπήκε και πάλι δυνατά για να διεκδικήσει την ισοφάριση, αλλά πάλι ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πανηγύρισε. Στο 50′ ο Τσιλούλης σέντραρε από τα δεξιά, ο Ντουρμισάι βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, πήρε την κεφαλιά και «εκτέλεσε» τον Χουάντερσον, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ. Από εκεί και πέρα ο ματς ουσιαστικά τελείωσε, αφού ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο και έφθασε σχετικά εύκολα στη νίκη, χάνοντας μάλιστα και ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ.

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 0-2 (ΕΡΤ 1)

Γκολ: 37′ Ντουρμισάι. 50′ Ντουρμισάι
Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 0-1 (37′ Ντουρμισάι)
Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 0-2 (50′ Ντουρμισάι)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Ακόστα, Λούκιτς – Τσιλούλης, Παπαγεωργίου

Κόκκινες κάρτες:


Απόλλων Σμύρνης (Μοντεαγούδο):
Χουάντερσον, Λούκιτς, Τζανετόπουλος (46′ Τριάδης), Βαφέας, Ακόστα (59′ Σικαμπάλα), Κοντοές, Γκονζάλες, Ντ’ Ούρσο, Ναδάλες, Μπετινέλι (64′ Ελ-Χέλβε), Γκάρος.

Πανιώνιος (Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (90’+3′ Σαραμαντάς), Σπιριντόνοβιτς (82′ Οικονομίδης), Ντουρμισάι, Τσιλούλης (66′ Μανθάτης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης