Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στη νέα Super League πανηγύρισε η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 4-0 του Πανιώνιου στο ΟΑΚΑ και συνέχισε με το απόλυτο. Το σκορ άνοιξε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Πόνσε, το 2-0 σημείωσε στο 58’ ο Μπακασέτας και το ματς ολοκληρώθηκε με το δυνατό σουτ του Κλωναρίδη στο 84’ και το πλασέ του ίδιου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Το εκτεταμένο rotation του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε ως αποτέλεσμα να αργήσουν οι παίκτες της ΑΕΚ να βρουν ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. Όταν όμως αυτό συνέβη η Ένωση… πέταξε και έφτασε σε μία άνετη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο η καθολική υπεροχή της ΑΕΚ δεν συνοδεύτηκε από πολλές ευκαιρίες, ωστόσο το σκορ άνοιξε σε κομβικό σημείο. Στις καθυστερήσεις (45+1΄) από ασίστ του Μάνταλου, ο Πόνσε από κοντά σημείωσε το 1-0 που έδωσε άλλον «αέρα» στους πρωταθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και ειδικά μέχρι το 60΄ η ΑΕΚ ήταν εκπληκτική. Με διαρκή κίνηση, αυτοματισμούς, αλληλοκάλυψη, ευκαιρίες και ακόμα ένα γκολ με έξοχη ατομικό προσπάθεια του Τάσου Μπακασέτα στο 58΄. Δευτερόλεπτα αργότερα οι «κυανέρυθροι» σε προσπάθεια του Σπιριντόνοβιτς έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία κι αφού δεν κατάφεραν στο σημείο εκείνο να ξαναμπούν στο ματς, η ΑΕΚ πάτησε… γκάζι.

Έτσι, ο Ουζουνίδης άδραξε την ευκαιρία να κρατήσει ακόμα πιο «φρέσκους» τους παίκτες του εν όψει του ματς με τον Αγιαξ (19/9) για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Έδωσε 25 λεπτά στον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος ήταν θετικός στο ντεμπούτο του, άφησε για όλο το ματς στο γήπεδο τον Τσιγκρίνσκι για να βρει ρυθμό, ενώ είχε προφυλάξει τους Γαλανόπουλο, Γκάλο και Οικονόμου.

Η νίκη ήλθε εύκολα, με τον Μάνταλο να «σημαδεύει» το δοκάρι στο 74΄ και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να βάζει «το κερασάκι στην τούρτα» με δύο γκολ. Το πρώτο εξαιρετικό σε έμπνευση και εκτέλεση στο 84΄ και το δεύτερο στην εκπνοή (90’+3΄) από ασίστ του Λιβάγια, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενός λεπτού τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, για την ημέρα μνήμης (14/9) της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η Super League έκανε δεκτό το αίτημα, με το δεδομένο της κοινής καταγωγής των δύο συλλόγων.

Να σημειωθεί ότι η έναρξη του β΄ ημιχρόνου καθυστέρησε δέκα λεπτά, καθώς οι άνθρωποι του Πανιωνίου ζητούσαν να «κατεβεί» ένα πανό με προσβλητικό περιεχόμενο που υπήρχε στη θύρα των φανατικών της ΑΕΚ. Το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε.

ΑΕΚ – Πανιώνιος 4-0 (Novasports 2)

Γκολ: 45′ +1′ Πόνσε, 58′ Μπακασέτας, 84′ Κλωναρίδης, 90’+3′ Κλωναρίδης

Κίτρινες κάρτες:
Ντομίνγκες

Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΚ:
Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Άλεφ, Σιμόες (77′ Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος (81′ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (68′ Γιαννιώτας).

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά (46′ Πιρίς), Κόρμπος, Οικονομίδης (53′ Ντουρμισάι), Καμαρά (64′ Τσιλούλης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης