Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με το ευρύ 5-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα στο παιχνίδι για την 20η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» σημείωσαν οι Μούργκ (39’), Σβαμπ (51’), Τζόλης (57’) και Σφιντέρσκι (61’, 90’).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ελάχιστο νεύρο και ποιότητα ξεκίνησε και συνεχίστηκε το παιχνίδι της Τούμπας, στο οποίο η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 25΄για τους γηπεδούχους, όταν ο Σφιντέρσκι σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο Κνετ αρχικά, και στην επιστροφή της ο Αουγκούστο να στείλει ψηλά την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση του άργησε να πάρει μπρος και με προβλέψιμο ποδόσφαιρο επιχείρησε να κερδίσει χώρους, χωρίς όμως επιτυχία. Στο 39′ σε διάστημα επιθετικής δράσης οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Από ασίστ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς, ο Μουργκ έκανε ωραία κίνηση με ελιγμό και σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην γωνία του Κνετ για να γράψει έτσι το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Σ’ αυτό το πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Αγρινίου πήρε πρωτοβουλίες με τους Αριγίμπι και Ντίας αλλά δεν έγινε ποτέ επικίνδυνη για την εστία του Ζίφκοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες σαν τους Ουάρντα, Ελ Καντουρί, και Βιεϊρίνια, αν και αυτό θα μπορούσε να το κάνει την προσεχή Τετάρτη, στην χωρίς επικινδυνότητα αναμέτρηση της Τετάρτης με την Λάρισα, στο “Αλκαζάρ” για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου όπου η πρόκριση της ομάδας του μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στο δεύτερο μέρος με την προσθήκη του Ελ Καντουρί, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός. Έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων και έκανε το παιχνίδι κάτι σαν προπόνηση. Στο 51′ ο Δικέφαλος απλοποίησε την υπόθεση του αγώνα με δεύτερο γκολ που σημείωσε με ωραία κεφαλιά ο έτερος Αυστριακός της ομάδας Στέφαν Σβαμπ, σε επίσης ωραία σέντρα του Ροντρίγκο.

Στο 56΄ ο Χρήστος Τζόλης πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και “κλείδωσε” τη νίκη (3-0) μετά από την δεύτερη ασίστ του Ροντρίγκο στον αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ απελευθερώθηκε πλήρως και στο 61΄ ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξαναγύρισε στα γκολ μετά από ασίστ του Ελ Καντουρί και ωραίο τελείωμα με πλασέ που ακολούθησε ατομική προσπάθεια. Ο Πολωνός που έδειξε τα θετικά του στοιχεία ήταν ο σκόρερ του πέμπτου γκολ στο 90΄όταν από προσπάθεια του Ελ Καντουρί, αυτός χωρίς χρονοτριβή αν και πεσμένος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ, ολοκληρώνοντας την άνετη επιβολή της ομάδας του. Ήταν ένα εύκολο και ευχάριστο απόγευμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που πλέον έχει βασικό στόχο το Κύπελλο, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς που έχει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 5-0 (Novasports 2)

Γκολ: 39′ Μουργκ, 51′ Σβαμπ, 57′ Τζόλης, 61′ Σφιντέρσκι, 90′ Σφιντέρσκι

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Αουγκούστο, Περέιρα – Τσιγγάρας, Ντάλσιο

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Περέιρα, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Αουγκούστο (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ (78′ Τσιγγάρας), Μουργκ (78′ Νινούα), Τζόλης (66′ Λάμπρου), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (66′ Ουάρντα), Σφιντέρσκι.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Τσότσαλιτς, Μαλλής, Τζανακάκης, Ταχάρ (62′ Λιάβας – 77′ Ντάλσιο), Αρσούρα (62′ Μάζουρεκ), Τσιγγάρας, Αριγίμπι, Ντίας (66′ Βέργος), Μπαρμπόσα (67′ Μανθάτης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης