Ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 6’ ο Εντινγκά, ενώ για τους «πράσινους» είχε δοκάρι ο Ενγκμπακοτό στο 67’.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναιτωλικός βρήκε γκολ από τα… αποδυτήρια παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Μετά από φάουλ του Αριγίμπι από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης έδιωξε προς τα πλάγια και ο Εντινγκά με ξερό αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Διούδη, κάνοντας το 1-0!

Στο 16’ από αδύναμο σουτ του Χουάνκαρ, ο Μαουρίσιο έκανε την προβολή κι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, ωστόσο, έπειτα απ’ τον τρίλεπτο έλεγχο που έγινε στο VAR το τέρμα του Βραζιλιάνου ακυρώθηκε, καθώς ήταν λίγο πιο μπροστά απ’ την άμυνα του Παναιτωλικού.

Ο Παναιτωλικός κράτησε κλειστούς όλους τους διαδρόμους προς την εστία του στο πρώτο 45λεπτο και στο φινάλε του πρώτου μέρους απείλησε για να σημειώσει και δεύτερο γκολ πρώτα με τον Ντίας στο 45’ (πρόλαβε ο Διούδης) και στη συνέχεια με τον Αριγίμπι στο 45’+2’ (πρόλαβε ο Μολό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε, άρχισε να πατάει στην περιοχή του Παναιτωλικού και πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους. Στο 51’ το σουτ του Μολό κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 55’ ο Μελίσσας απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό, χαμηλό σουτ του Ιωαννίδη.

Στο 61’ οι «πράσινοι» έχασαν τρομερή διπλή ευκαιρία, καθώς ο Μελίσσας νίκησε σε τε-α-τετ τον Ιωαννίδη και στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσότσαλιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Αϊτόρ, αποσοβώντας βέβαιο γκολ.

Στο 62’ από φάουλ του Χουάνκαρ, ο Ιωαννίδης έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, αλλά ο Μελίσσας με καταπληκτική εκτίναξη κι απόκρουση απομάκρυνε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ.

Στο 67’ ο Παναθηναϊκός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν από «σκάψιμο» του Αϊτόρ, ο Βιγιαφάνιες έδωσε με κεφαλιά-ψαράκι πάσα… πάρε-βάλε στον Ενγκμπακοτό ο οποίος πλάσαρε από τα τρία μέτρα, με τον Μελίσσα να ακουμπάει ίσα-ίσα τη μπάλα και να της δίνει πορεία για το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 68’ ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Διούδης απέκρουσε καταπληκτικά το σουτ του Τσιγγάρα στην κίνηση, ενώ στο τελευταίο 25λεπτο ο Παναθηναϊκός, όσο κι αν πίεσε τους Αγρινιώτες δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη που τους έφερε ξανά στη 12η θέση και πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0 (Novasports 1HD)

Γκολ: 6′ Εντινγκά

 

67′ δοκάρι ο Ενγκμπακοτό

 

Κίτρινες κάρτες: Εντινγκά, Βέργος – Βιγιαφάνιες

Κόκκινες κάρτες:

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα, Ταχάρ (65′ Τσιγγάρας), Εντινγκά (77′ Τζανακάκης), Ντάλσιο (84′ Κωνσταντόπουλος), Ντίας, Αριγίμπι (84′ Αρσούρα), Καρέλης (78′ Βέργος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης, Μολό (80′ Τζαβίδας), Νιάς, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (73′ Μακέντα), Ιωαννίδης, Ενγκμπακοτό (83′ Αθανασακόπουλος), Καμπετσής (46′ Αϊτόρ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης