Tι κι αν παρατάχθηκε στο Αγρίνιο με τα… δεύτερα; Ο νεανικός Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη κατάφερε την Τρίτη να κάνει «ποδαρικό» με το δεξί στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, φτάνοντας τις έξι νίκες στα ισάριθμα φετινά ματς που έχει δώσει (σ.σ: μετράει 5 στα 5 στο πρωτάθλημα).
Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι», οι οποίοι παρατάχθηκαν απέναντι στον Παναιτωλικό με αμιγώς ελληνική ενδεκάδα, επιβλήθηκαν με 1-0 της ομάδας του Τραϊανού Δελλα, χάρη σε γκολ του Μακέντα, ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλλαγή και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 84′, βρίσκοντας δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο ματς, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ.

Με πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να ξεκουράσουν τους ποδοσφαιριστές τους, αλλά και να δώσουν ευκαιρίες σε όσους δεν είχαν πάρει πολλές ευκαιρίες.
Ο Γιώργος Δώνης είτε λόγω τραυματισμών, είτε για λόγους ροτέισον άφησε στην Αθήνα τους Διούδη, Κουρμπέλη, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτη, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Κάτσε, Μουνιέ και Μπουζούκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα κέρδισε πέναλτι στο 19΄, όταν ο Μάρκος Πάουλο ανέτρεψε τον Βέργο.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στάικος, αλλά ο Γιαννακόπουλος έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο παιχνίδι δεν υπήρχαν μεγάλες ευκαιρίες και μάταια οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία.

Η μοναδική αξιόλογη φάση πραγματοποιήθηκε στο 61′, αλλά το σουτ του Καμπέτση πέρασε άουτ. Τελικά τη λύση έδωσε ο Μακέντα, ο οποίος στο 84′ έκανε το 1-0 σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Το χαμένο πέναλτι του Στάικου

Παναιτωλικός (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μανά, Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο, Ρότσα (79′ Τσιγγάρας), Μαλής, Λιάβας (65′ Μπελεβώνης), Άργκους, Καμαρά, Ουίλιαν (72′ Μοράρ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός (Δώνης): Κότσαρης, Οικονόμου, Πούγγουρας, Παντελάκης, Θεοχάρης, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Δώνης), Καμπετσής (68′ Μακέντα), Βέργος (74′ Εμμανουηλίδης).


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης