Καθόλου ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη εμφανίστηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

Ο Ιταλός ανακοίνωσε την απόφαση οι παίκτες να μείνουν σε ξενοδοχείο από το βράδυ της Κυριακής μέχρι τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και μίλησε για τον Βλαχοδήμο και τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου καιρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξέραμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως σχεδιάσαμε και ο Πανιώνιος έπαιξε καλύτερα από εμάς. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η προσέγγισή μας ήταν καλύτερη. Δεχθήκαμε το γκολ από τον Ανσαριφάρντ σε μια στιγμή που θα μπορούσε να είναι καλή για τον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε πως μόνο η νίκη μας έκανε σήμερα. Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι αντιδράσαμε, είναι η πρώτη φορά που επιστρέψαμε από ένα κακό αποτέλεσμα. Προφανώς και δεν είμαστε χαρούμενοι για την ισοπαλία. Με μόνο μια νίκη σε δέκα ματς σε Ευρώπη, Κύπελλο και Πρωτάθλημα και με την εικόνα τη σημερινή που ο Πανιώνιος κέρδισε 15 κόρνερ λες και ήταν Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός βγάζει εικόνα φοβισμένης ομάδας».

Που οφείλεται αυτό;

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως ξέρουμε, οι περισσότεροι παίκτες έπαιξαν κάτω από τις δυνατότητές του. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά δεν ήταν εύκολο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύσκολες στιγμές όπως αυτή. Επαναλαμβάνω πως το μόνο καλό ήταν η αντίδραση. Από πλευράς φυσικής κατάστασης υπήρξε μια μικρή βελτίωση, γιατί παλέψαμε ως το τέλος του αγώνα. Όσο για τα κόρνερ, δεν είναι μέτρο σύγκρισης για τον αγώνα. Κάποια από αυτά ήταν στη σειρά και μας έκαναν προβλήματα, αλλά δεν ήρθαν όλα από ευκαιρίες του αντιπάλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, την ήττα από τον ΟΣΦΠ και την κουβέντα από τους οπαδούς και τις αποδοκιμασίες στο Άμστερνταμ, νιώθετε λίγο πιο πιεσμένος;

«Σίγουρα όταν δεν κερδίζεις τέσσερα παιχνίδια στη σειρά και είσαι ο Παναθηναϊκός, δεν πρέπει να σε νοιάζει τίποτα και να κάνεις αποτελέσματα. Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή που το κλαμπ αποφάσισε να συνεχίσουμε μαζί, να μείνουμε ενωμένοι και να μην επιστρέψω στο σπίτι μου. Όλοι θέλουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση, τα λάθη προέρχονται από όλους. Ξέρω τις ευθύνες όλων, όπως και τις δικές μου. Σήμερα θα πάμε όλοι μαζί στο ξενοδοχείο, δεν θα πάμε στο σπίτι μας, θα πάμε όλοι μαζί στο ξενοδοχείο και οι τραυματίες και θα μείνουμε όλοι μαζί. Ξεκινάμε από σήμερα ως το επόμενο παιχνίδι και θα δούμε».

Χωρίς να είναι πάντα αμυντικογενές ένα σχήμα με τρεις στόπερ, μήπως η προσέγγιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο είχε στόχο να μην δεχθεί πρώτος το γκολ;

«Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έκανε πιο πολλές φάσεις με την αλλαγή τακτικής… Είχαμε δυσκολίες στην επίθεση γιατί δεν καταφέραμε να κρατήσουμε σωστά τη μπάλα. Ο Μπεργκ κι ο Λουντ δεν κράτησαν σωστά για να ανέβουν οι συμπαίκτες του. Ο Ιμπάρμπο κι ο Λέτο που τα πάνε καλύτερα σε αυτό το κομμάτι, δεν ήταν έτοιμοι σε αυτό το παιχνίδι, και για αυτό προτίμησα τον Βιγιαφάνιες για να τους δώσω ένα στήριγμα».

Οι περισσότεροι παίκτες είναι δικές σας επιλογές, αισθάνεστε πως όλοι παίζουν και για εσάς;

«Πρώτα από όλα αγωνίζονται για τον Παναθηναϊκό, σίγουρα παίζουν και για τον προπονητή. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα είχαμε την αντίδραση και το γκολ που βάλαμε. Ειδικά σε μια κατάσταση όπως η σημερινή που μπαίνοντας στα αποδυτήρια ήξεραν πως δεν έχουν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Για αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο είχαν διαφορετική εικόνα. Σίγουρα το γεγονός ότι παίξαμε κάποια σερί παιχνίδια χωρίς όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας, δεν είναι δικαιολογία αλλά συνέβη. Οι ίδιοι παίκτες που ξεκίνησαν καλά τη σεζόν, δεν έχουν την ίδια απόδοση αυτή τη στιγμή αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσουν, πρέπει να παλέψουν. Απέναντι στον Άγιαξ δεν ήμουν ικανοποιημένος από το γεγονός ότι παράτησαν το παιχνίδι, σήμερα δεν το έκαναν αυτό. Ξαναλέω πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά από την αντίδραση».

Για τον Οδ. Βλαχοδήμο:

«Ήταν μια τεχνική απόφαση, όπως και για τις άλλες θέσεις. Η ομάδα έχει ένα πλάνο που λέει πως ο Λουκ είναι ο πρώτος τερματοφύλακας, ο Βλαχοδήμος είναι ο νέος που μπορεί να βγει μελλοντικά και να βοηθήσει κι ο Κοτσόλης είναι ο έμπειρος τερματοφύλακας που μας δίνει ασφάλεια και έχει ρόλο στα αποδυτήρια. Ήρθε μια απόφαση να μείνει ο Λουκ εκτός, ο Βλαχοδήμος δεν είχε πολλά παιχνίδια, έπαιξε στο Κύπελλο με τον Ηρακλή όπου έκανε μόνο μια επέμβαση από ότι θυμάμαι. Σήμερα σε δυο-τρεις περιπτώσεις έκανε καλές επεμβάσεις και είμαι χαρούμενος για την απόδοσή του. Για την χαμένη ευκαιρία μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού: Όπως είπα πριν, το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν όπως το σχεδιάσαμε. Προσπάθησα να σοκάρω τους παίκτες μου στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε πως όλοι θέλαμε τη νίκη και δεν τα καταφέραμε και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε. Υποθέτω πως κάποιοι παίκτες μπήκαν και άλλαξαν με την παρουσία τους την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο».

Διαβάστε επίσης: Ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, 1-1 Πανιώνιος και Παναθηναϊκός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης