Με νίκη επί της Φένλο στα πέναλτι (2-2 κ.α., 5-3 πεν.), στο φιλικό παιχνίδι-θεσμό προς τιμήν του Χέρμαν Τέεβεν, ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τα φιλικά του επί ολλανδικού εδάφους, ένα 24ωρο προτού επιστρέψει στη «βάση» του στην Αθήνα για τη συνέχεια της προετοιμασίας του. Οι Αϊτόρ κι Ενγκμπακοτό σημείωσαν τα γκολ των «πράσινων» στην κανονική διάρκεια του αγώνα, έπιασε ένα πέναλτι και χάρισε τη νίκη στους «πράσινους» ο Ξενόπουλος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός προσέγγισε πρώτος με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή στο 6΄, όταν από κλέψιμο της μπάλας ψηλά και πάσα του Κώτσιρα στον Αϊτόρ, ο τελευταίος σούταρε άουτ από πολύ πλάγια θέση.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αϊτόρ έκλεψε την μπάλα απ’ τον Εσανούσι, πάτησε περιοχή και τη γύρισε στον Καρλίτος, όμως το σουτ που δοκίμασε κόπηκε από τον Ντα Γκράτσα λίγο μπροστά απ’ την γραμμή.

Στο 10ο λεπτό η Φένλο πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Σβεν Μπράκεν. Από μπαλιά 35 μέτρων του Κόγκλιν, ο Φερχέιγεν κατέβασε την μπάλα, προσπέρασε στο ένας με έναν τον Κώτσιρα και σέντραρε χαμηλά. Ο Διούδης έδιωξε την πρώτη προσπάθεια του Μπράκεν, όμως ο ίδιος παίκτης πήρε το… ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 15΄ από ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη και πρώτη κόντρα στην προσπάθεια του Ενγκμπακοτό, ο Καρλίτος μπήκε «σφήνα» στη φάση και πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή και πλησίασαν την ισοφάριση στο 28΄, μετά από σέντρα του Καρλίτος και κεφαλιά του Ιωαννίδη απ’ τη μικρή περιοχή που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ίδιο σκηνικό και στο 31΄, με τον Κώτσιρα να βγάζει εξαιρετική σέντρα και τον Ιωαννίδη να μην σημαδεύει ξανά σωστά με το κεφάλι.

Η πίεση του Παναθηναϊκού «καρποφόρησε» στο 38΄, όταν ο Μαουρίσιο «έκοψε» στα δύο την άμυνα των Ολλανδών με μία μπαλιά ακριβείας προς τον Ιωαννίδη στην πλάτη των αμυντικών. Ο 21χρονος άφησε την μπάλα στον Καρλίτος που σέντραρε με ακρίβεια προς τον Αϊτόρ, ο οποίος ισοφάρισε με την… πλάτη σε 1-1.

Δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο, οι «πράσινοι» πήραν και το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εξαιρετική συνεργασία των Ενγκμπακοτό, Καρλίτος, Ιωαννίδη κι ασίστ του τελευταίου, ο Κονγκολέζος εξτρέμ ξαναπήρε την μπάλα σε θέση βολής κι έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε τα 8/11 της ομάδας του, μοιράζοντας το χρόνο στους ποδοσφαιριστές του. Στο 48΄ από βαθιά μπαλιά του Βέλεθ και κακό υπολογισμό του Λέλιενταλ, ο Χατζηγιοβάνης βγήκε μπροστά από τον γκολκίπερ και προσπάθησε να τον «κρεμάσει», αλλά ο Ζίμα είχε καλή αντίδραση κι απέκρουσε.

Στο 65΄ ο Χατζηγιοβάνης με την επιμονή του έκλεψε την μπάλα από τον Λέλιενταλ λίγο πριν το άουτ, όμως προσπάθησε να περάσει και τον γκολκίπερ για να σκοράρει, αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Μπουζούκη και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους».

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ξενόπουλος έκανε καταπληκτική απόκρουση στη γωνία του σε πλασέ του Σρόιγεν, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει το ίδιο καλά στο 72΄, όταν από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και σέντρα-σουτ του Ρέμερ, ο Φαν Ρούιγεν με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.

Το σκορ δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του αγώνα, ο οποίος οδηγήθηκε στα πέναλτι, προκειμένου να δοθεί σε μία απ’ τις δύο ομάδες το τρόπαιο «Χέρμαν Τέεβεν». Εκεί οι «πράσινοι» ήταν απόλυτα εύστοχοι, ο Ξενόπουλος απέκρουσε το τρίτο πέναλτι και ο Παναθηναϊκός νίκησε με συνολικό σκορ 7-5.

Η σειρά των πέναλτι

Χατζηγιοβάνης 0-1

Σρόιγιεν 1-1

Μακέντα 1-2

Κόγκλιν 2-2

Αγιούμπ 2-3

Φαν Ρούιγεν απέκρουσε ο Ξενόπουλος

Σάντσες 2-4

Πάχονικ 3-4

Χατζηθεοδωρίδης 3-5

Διαιτητής: Ίνγκμαρ Όεστρομ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Φαν Ρούιγεν

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φένλο (Γιός Λουχουκάι): Ζίμα, Χούπερτς, Κόγκλιν, Ντε Γκράτσα (73΄ Χέντριξ), Εσανούσι (46΄ Λέλιενταλ), Φαν Ντάικ (61΄ Φαν Ρούιγεν), Ντε Μπουρ (81΄ Πάχονικ), Μάνστερς (61΄ Γιάνσεν), Ρέμερ, Φερχέιγεν (61΄ Σρόιγεν), Μπράκεν (86΄ Σμανς).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (65΄ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (46΄ Σάντσες), Βέλεθ (61΄ Σερπέζης), Σιδεράς (61΄ Ρόμπι), Χουάνκαρ (46΄ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεθ (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Μαουρίσιο (46΄ Αγιούμπ), Αϊτόρ (46΄ Σαβιέρ), Καρλίτος (46΄ Μπουζούκης), Ενγκμπακοτό (46΄ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (46΄ Μακέντα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης