Σε συνέντευξή του ο Γκόρντον Σίλντενφελντ γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας την άποψη ότι «το 2015 δεν μας άφησαν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», συμφωνώντας με τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος είχε κάνει παρόμοια δήλωση πριν λίγες ημέρες.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του νυν στόπερ της Ανόρθωσης του στο sdna.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν απόν λίγες μέρες ο πρώην προπονητής σου στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αναστασίου είπε: «Δεν μας άφησαν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα το 2015». Συμφωνείς και εσύ με αυτό;

«Σίγουρα ξέρει περισσότερα από μένα αλλά εγώ δεν θα πω κάτι διαφορετικό. Το πιστεύω και εγώ αυτό. Δεν μας άφησαν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα τότε. Η μεγαλύτερη βλακεία ήταν όταν μας αφαίρεσαν βαθμούς. Κι άλλες ομάδες αντιμετώπιζαν αντίστοιχα προβλήματα, αλλά δεν υπήρχε η αντίστοιχη τιμωρία. Κάθε φορά που πλησιάζαμε στην πρώτη θέση, πάντα κάτι συνέβαινε. Δεν ήταν δίκαιο αυτό που συνέβη. Η τιμωρία μας ήταν… περίεργη και μπορώ να πω ότι αυτό που μας έκαναν δεν είχε να κάνει μόνο με όσα συνέβησαν στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ περίεργο. Ήμασταν πολύ εκνευρισμένοι με αυτό».

Μετά από το πέρασμα σου από την Ελλάδα τόσο ως παίκτης του Παναθηναϊκού όσο και ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Ποια είναι η γνώμη σου για την διαιτησία στην Ελλάδα; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Εντάξει δεν ξέρω. Είναι βαρύ να πω κάτι τέτοιο. Το άσχημο είναι όταν έχεις διαιτητές που είναι οπαδοί μιας ομάδας. Πως είναι δυνατόν; Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνεται. Γενικότερα οι διαιτητές στην Ελλάδα κάνουν πολλά λάθη όπως και στην Κύπρο. Αρκεί μόνο να δει κανείς ότι στα ντέρμπι στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα φωνάζουν ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι. Έχω γνώμη για τους διαιτητές και πρέπει να έχω διότι είναι μέρος της καριέρας μου. Όταν κάνει λάθος και δίνει πέναλτι που μόνο αυτός το είδε, καταστρέφει και την δική μου την καριέρα. Στην Ελλάδα  όταν έπαιζα είδα τους διαιτητές να κάνουν πολλά λάθη. Τώρα το αν τα λάθη γίνονται για να ευνοηθεί μόνο μια ομάδα δεν μπορώ να το πω γιατί δεν το ξέρω. Τα λάθη που γινόντουσαν ήταν γελοία.

Ακόμα και στην Κύπρο γίνονται λάθη. Γενικότερα δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι διαιτητές κάνουν και κάτι άλλο στην ζωή τους. Δεν μπορεί ο διαιτητής Δευτέρα με Παρασκευή να κάνει μια άλλη δουλειά και το Σαββατοκύριακο να σφυρίζει αγώνες. Το θεωρώ  τεράστιο λάθος. Μπορώ εγώ Δευτέρα με Παρασκευή να είμαι αστυνομικός και το Σάββατο ποδοσφαιριστής; Φυσικά και δεν μπορώ. Το λάθος του διαιτητή επηρεάζει την καριέρα μου άμεσα. Παραδείγματος χάρη αν μας είχαν αφήσει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα το 2015, μπορεί η καριέρα μου να είχε εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά.

Ακόμα και το να φέρνουμε ξένους διαιτητές δεν έχει κανένα νόημα, διότι παραδείγματος χάρη ο τρόπος παιχνιδιού από χώρα σε χώρα είναι εντελώς διαφορετικός, άρα και οι αποφάσεις των διαιτητών θα είναι με γνώμονα το πώς έχουν συνηθίζει να σφυρίζουν στην χώρα τους. Το  αν κάποιος ευνοείται από την διαιτησία δεν μπορώ να στο πω εγώ. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι τα λάθη των διαιτητών κόστισαν τον τίτλο στον Παναθηναϊκό το 2015. Μας  «έκλεψαν» πολλούς βαθμούς. Η δουλειά του διαιτητή είναι να παίζει 50-50. Το να μην δει ένα πέναλτι ένας διαιτητής είναι ανθρώπινο, το να μην δει 3-4 σημαίνει ότι δεν κάνει τη δουλειά του καλά»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης