Ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, έφτασε μία ανάσα από ένα μεγάλο «διπλό» στην Τούμπα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), στο παιχνίδι των δύο ομάδων, για την 9η αγωνιστική της Super League.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι «ασπρόμαυροι» γλίτωσαν μεν την ήττα και διατήρησαν το αήττητο σερί τους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τη χθεσινή γκέλα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα η διαφορά τους από τους Πειραιώτες να παραμείνει στους 2 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το εύστοχο του πέναλτι, το οποίο υποδείχθηκε μετά από χρήση VAR, ο Βιεϊρίνια είχε πετύχει και το πρώτο γκολ του «δικεφάλου» του Βορρά (65′).

Η ομάδα του Δώνη προηγήθηκε δύο φορές στο παιχνίδι, αρχικά με τον Ζαχίντ στο 44ο λεπτό και εν συνεχεία με τον Μακέντα στο 87′.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο καλά σε σχέση με τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη ρυθμού των γηπεδούχων και μόλις στο 3′ έφθασε με αξιώσεις στην περιοχή του Ζίφκοβιτς,με τον Δώνη να κάνει το σουτ, βλέποντας την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Λίγο αργότερα, στο 6′, καταχωρήθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο», με το σουτ του Μίσιτς όμως να φτάνει εύκολα στα χέρια του Διούδη.

Ως το πρώτο ημίωρο ο ΠΑΟΚ δεν είχε πείσει για την ανταγωνιστική παρουσία του και στο 32′ ήρθε το πρώτο καλό σουτ από τον Στοχ, που όμως δεν αιφνιδίασε τον Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος και στο 44′ «πλήγωσε» την ομάδα της Θεσσαλονίκης με γκολ του Ζαχίντ, που αξιοποίησε μεγάλο λάθος του Κρέσπο, ο οποίος δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον Ζίφκοβιτς και ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-0, παγώνοντας την Τούμπα.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός, έχοντας και ελαφρά κατοχή της μπάλας (47-53%), έδειξε πιο ώριμος, οι παίκτες του είχαν καλύτερες συνεργασίες και στιγμές και δύο τελικές, η μία εκ των οποίων κατέληξε στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ, πιο διστακτικός και με ημιτελείς ενέργειες, δεν έδειξε τα στοιχεία των προηγούμενων εμφανίσεών του και το γκολ του Ζαχίντ τον ανάγκασε να αλλάξει σχήμα και τακτική.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αμπέλ Φερέιρα πέρασε στο παιχνίδι τους Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια για τις δυο άκρες της επίθεσης, αντικαθιστώντας τους Στοχ και Λημνιό αντίστοιχα.

Η είσοδος των δυο επιθετικών, αλλά κυρίως η ανάγκη της ισοφάρισης, έδωσε στον ΠΑΟΚ επιθετικότητα που ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε, αλλά ο Παναθηναϊκός κρατούσε καλά στην αμυντική του λειτουργία.

Από τα μισά του δευτέρου μέρους ο Φερέιρα έκανε και την τρίτη του κίνηση με την είσοδο του Άκπομ, που δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο γήπεδο έπιασε καρφωτή κεφαλιά σε σέντρα του Γιαννούλη, για να διώξει σε κόρνερ ο Διούδης.

Η πίεση αυτή, με τους δυο φορ περιοχής καρποφόρησε σύντομα και στο 65′ ο Βιεϊρίνια με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Διούδη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 72′, κι ενώ ο Γιώργος Δώνης έκανε διορθωτικές κινήσεις στην μεσαία γραμμή της ομάδας του, ο Άκπομ μέσα από την περιοχή έστειλε δύσκολο, γυριστό αλλά άστοχο σουτ.

Ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 77΄ όταν η κεφαλιά του Μάτος από σέντρα του Βιεϊρίνια εξοστρακίστηκε από το δοκάρι του Διούδη και έτσι παρέμενε το 1-1.

Στο 87΄ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, ο Διούδης όμως έσωσε την εστία του στο πλασέ του Ίνγκασον και στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτός το δεύτερό του γκολ στο ίδιο λεπτό με τον Μακέντα πετυχαίνοντας το 2-1 και δημιουργώντας ένα απίθανο κοντράστ συναισθημάτων.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κρέσπο από τον Κουρμπέλη και με τρίλεπτη καθυστέρηση και την βοήθεια του VAR o Σλοβένος ρέφερι το καταλόγισε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια που πέτυχε το 2-2 ισοφαρίζοντας ένα παιχνίδι γκραν-γκινιόλ.

Λίγο πριν την εκτέλεση του πέναλτι ο Γιώργος Δώνης αποβλήθηκε για τις διαμαρτυρίες του στον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Κίτρινες: Στοχ, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Γιόχανσον – Μακέντα, Σένκεφελντ, Ινσούα, Διούδης

ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Αουγκούστο (64′ Ακπομ), Λημνιός (46′ Βιεϊρίνια), Στοχ (46′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιοχάνσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ (70′ Περέα), Χατζηγιοβάννης (68′ Κολοβέτσιος), Μπουζούκης (81′ Αποστολάκης), Μακέντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης