Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Πάτρα, με την ομάδα του Δώνη να επικρατεί με 3-1 σκορ της Παναχαϊκής, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σφραγίζοντας ουσιαστικά από απόψε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Ο Μπουζούκης με σουτ στο 26ο λεπτό άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι», που εγκαινίασε σήμερα την επετειακή του φανέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2-0 για τους «πράσινους» έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Μακέντα έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Μωραΐτη, πριν καταλήξει στα δίχτυα των Αχαιών.

Στο 64′ ο Μωραΐτης μείωσε για την Παναχαϊκή, ωστόσο ο Κουρμπέλης οκτώ λεπτά αργότερα έκανε το 3-1 για τους «πράσινους», μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον αγώνα ρεβάνς, που θα διεξαχθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Ρουγκάλα στο 71ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός 1-3

Γκολ: 26′ Μπουζούκης (Παναθηναϊκός), 45+1‘ αυτ Μωραΐτης (Παναθηναϊκός), 64′ Μωραΐτης (Παναχαϊκή), 72′ Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες: Γιόχανσον (Παναθηναϊκός), Κυνηγόπουλος (Παναχαϊκή), Ρουγκάλας (Παναχαϊκή), Κολοβός (Παναθηναϊκός),Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Δώνης (Παναθηναϊκός)

Κόκκινες: 71′ Ρουγκάλας (Παναχαϊκή)

Δοκάρια:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ (74′ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86′ Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77′ Μαυριάς), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (74′ Περέα), Δώνης, Μολό, Μπουζούκης (65′ Φάουστο), Κολοβός, Μακέντα (79′ Σέχου)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης