Ο Κώστας Αποστολάκης δεν «καλύφθηκε» από την πρόταση που του κατέθεσε στα τέλη Δεκεμβρίου ο Παναθηναϊκός για επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι κι αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά του ΑΠΟΕΛ.

Ο 21χρονος μπακ-χαφ επικύρωσε το deal του με τους πρωταθλητές Κύπρου και με προσύμφωνο το απόγευμα της Τετάρτης (06/05) το οποίο αφορά τετραετές συμβόλαιο, με απολαβές που στο σύνολό τους (για όλη την τετραετία) θα φτάσουν τις 300.000 ευρώ, δίχως να υπολογίζονται τα μπόνους συμμετοχών και στόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός, ωστόσο, πως πρόκειται για «ελεύθερη» μεταγραφή, δεδομένου ότι στο φινάλε της εφετινής περιόδου λήγει το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει στις 13 Ιουνίου 2017, ο Παναθηναϊκός θα «καρπωθεί» χρήματα για τη μετακίνησή του στον ΑΠΟΕΛ. Συγκεκριμένα στο ταμείο της «πράσινης» ΠΑΕ, θα μπει ένα ποσό άνω των 300.000Ευρώ, που αφορά τα «τροφεία εκπαίδευσής» του από τον Παναθηναϊκό.

Ο Αποστολάκης εντάχθηκε στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2014 σε ηλικία 15 ετών και έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα τον Οκτώβριο του 2018, στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Τα «τροφεία εκπαίδευσης» που δικαιούται και πρέπει να λάβει ο Παναθηναϊκός από τον κυπριακό σύλλογο, δεδομένου ότι ο Αποστολάκης είναι κάτω των 23 ετών (στις 28 Μαΐου «κλείνει» τα 21) προκύπτουν αναλογικά από τα εξής: α) Είναι ποδοσφαιρικό «προϊόν» της Ακαδημίας του «τριφυλλιού» στην οποία εντάχθηκε το 2014, άρα έχει έξι «γεμάτες» σεζόν «εκπαίδευσης» στον Παναθηναϊκό. β) Έχει 20 διεθνείς συμμετοχές με τις «μικρές» εθνικές ομάδες κι έναν αριθμό συμμετοχών στην ανδρική ομάδα. γ) Ο ΑΠΟΕΛ συμμετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης και μέρος του market pool που πληρώνεται ο κυπριακός σύλλογος από την UEFA, προβλέπεται πως πρέπει να καταβάλλεται σε περιπτώσεις παικτών «τύπου Αποστολάκη». Δηλαδή για νεαρούς παίκτες που αποκτήθηκαν ως «ελεύθεροι», αλλά είναι κάτω των 23 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό που υπολογίζεται πως θα πρέπει να πληρώσουν οι πρωταθλητές Κύπρου ως «αποζημίωση» (compensation) αναμένεται να φτάσει λίγο πάνω από τις 300.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης