Το φιλικό με την Αλκμάαρ κατέδειξε (ακόμη πιο έντονα) την ανάγκη ποιοτικής ενίσχυσης στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, κάτι που επισήμανε στις δηλώσεις του και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Έχοντας ήδη σημαντική πίεση κι από πλευράς χρόνου, ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει στις μεταγραφικές αναζητήσεις του κι ένα πολύ σημαντικό «αγκάθι»: Ένας πολύ καλός παίκτης, που είναι «διαθέσιμος» στην αγορά, αυτή τη στιγμή πιθανότατα δεν έχει ως πρώτη επιλογή του τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν παίζει στην Ευρώπη και μπορεί να ψάχνει κάτι καλύτερο. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα περιορίζει το εύρος των επιλογών, αν και πιθανότατα τα συγκεκριμένα δεδομένα θα αλλάξουν μέσα στον Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπαθούν να κλείσουν το θέμα του αριστεροπόδαρου στόπερ μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στην πορεία «χάλασαν» για διάφορους λόγους τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών, με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει σημαντικά το όλο θέμα. Η πρόθεση που υπάρχει, εντούτοις, είναι να κλείσει η συγκεκριμένη θέση στις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, ο Γιοβάνοβιτς έχει οριοθετήσει τις επόμενες προτεραιότητες: Δημιουργικός χαφ που θα μπορεί να καλύπτει τόσο το «8», όσο και το «10», εξτρέμ και επιθετικός. Πιθανόν δε να αποκτηθεί και δεύτερος εξτρέμ αν στην πορεία αποχωρήσει είτε ο Αϊτόρ, είτε ο Σαβιέρ.

Επιπλέον έχει αλλάξει η κεντρική στρατηγική όσον αφορά το πού θα δοθούν τα περισσότερα χρήματα στις μεταγραφές. Τα «πολλά» λεφτά θα πέσουν στην απόκτηση επιτελικού μέσου, εξτρέμ και επιθετικού, ενώ για τον στόπερ η κίνηση θα αφορά έναν παίκτη επιπέδου και συμβολαίου τύπου Πέρεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη δε θέση του επιτελικού μέσου στις περιπτώσεις που έχουν προταθεί κι εξετάζονται από τους «πράσινους» είναι ο (42 φορές) διεθνής Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, Έντβιν Καρντόνα, της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο 28χρονος άσος μένει ελεύθερος σε έξι μήνες απ’ τη μεγάλη ομάδα της Αργεντινής και έχει ενημερωθεί πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, βγαίνοντας ήδη στην… αγορά για να βρει ομάδα. Έχει προταθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες και είναι στα ονόματα που εξετάζονται αρκετά σοβαρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης