Mε γκολ του Ατζαγκούν (45+1) ο Παναθηναϊκός έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του μαχητικού Πλατανιά στη Λεωφόρο την Κυριακή, για την 5η αγωνιστική της Super League, φτάνοντας τους 12 βαθμούς.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Γιάννης Αναστασίου εμπιστεύθηκε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που επικράτησε άνετα του Λεβαδειακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επέλεξε να μην επιφέρει καμία αλλαγή στο αρχικό σχήμα, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά «διαβασμένοι» κι άψογα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Γιώργο Παράσχο.

Με πίεση αρκετά ψηλά και σωστές αλληλοκαλύψεις οι Χανιώτες πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και ήταν σαφώς πιο κινητικοί από τους «πράσινους», που με βαθιές μπαλιές από την άμυνα προς τον Μπεργκ ήταν αδύνατο να απειλήσουν.

Η πρώτη τελική προσπάθεια των παικτών του Αναστασίου ήρθε στο 26΄, με την ασίστ του Μπεργκ στον Καρέλη, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή έφυγε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί. Από την κεφαλιά πάσα του Ταυλαρίδη, ο Μπεργκ με νέα κεφαλιά από πολύ κοντά απέτυχε να σκοράρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι «άναψε» μετά το 25΄, καθώς οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικοί και να επιζητούν περισσότερο το γκολ. Στο 30΄ ο Μπεργκ βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος του πέναλτι, καθυστέρησε όμως να σουτάρει κι έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Στανισάβλιεβιτς χωρίς να υπάρχει παράβαση. Γενικά οι «πράσινοι» έδειξαν διάθεση κι έπαιξαν πιο γρήγορα στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά δε μπορούσαν με τίποτα να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα του Πλατανιά.

Στο 44΄, μάλιστα, λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, αλλά το γυριστό σουτ του Ράμος μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ. Κι ενώ από την εξέδρα οι διαμαρτυρίες είχαν αρχίσει να γίνονται πιο έντονες, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατζαγκούν με δυνατό αριστερό σουτ αιφνιδίασε τον Ολιμπά και με τον τρόπο αυτό το «τριφύλλι» μπήκε με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια (1-0).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δοκάρι για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Μπεργκ με σουτ πάνω στην κίνηση στάθηκε άτυχος και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η εικόνα του ματς δεν είχε σημαντικές διαφορές από αυτή του πρώτου μέρους. Η πίεση των παικτών του Πλατανιά ψηλά δυσκόλευε τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπαθούσαν κυρίως από τα άκρα, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα προς την εστία του Ολιμπά.

Όσο περνούσε η ώρα και οι γηπεδούχοι δεν «καθάριζαν» το ματς, ήταν λογικό να ελπίζουν οι Χανιώτες στην ισοφάριση και στο 71΄ απείλησαν για πρώτη φορά, με το σουτ του Μενδρινού έξω από την περιοχή να περνάει άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 έχασε ο Παναθηναϊκός στο 75΄, με τον Καλτσά να μπαίνει στην περιοχή από το τακουνάκι του Μπεργκ, έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, αλλά εξίσου υπέροχη ήταν και η επέμβαση του Ολιμπά που κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.

Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Πλατανιάς στο 82΄, όταν μετά την επέμβαση του Στιλ στο σουτ του Μενδρινού, ο Γουνδουλάκης πήρε το «ριμπάουντ» αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μόνιμα σε θέση άμυνας, χωρίς τελικά να το «πληρώσουν».

Το σφύριγμα της λήξης από τον Δελφάκη προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες μεγάλου μέρους των οπαδών, κυρίως προς τον Γιάννη Αναστασίου, την ώρα που ο τελευταίος κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια.

Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 1-0

Γκολ: 45+1′ Aτζαγκούν (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες: Σελίν (Πλατανιάς), Κουλιμπαλί (Πλατανιάς)

Δοκάρια: 47′ Μπεργκ (Παναθηναϊκός)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Καρέλης (64′ Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πράνιτς.

Πλατανιάς:
Ολιμπά, Μπανανά, Στανισλάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Ράμος (82′ Γουνδουλάκης), Κουλιμπαλί, Ντίνας, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Αποστολόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης