Τα πέντε προηγούμενα ραντεβού των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Γιώργου Βαγιαννίδη (συναντήσεις που έγιναν από το φθινόπωρο και μετά), για το θέμα του συμβολαίου του νεαρού μπακ που ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, δεν έβγαλαν «λευκό καπνό» και πλέον στην όλη διαδικασία «μπήκε» και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος κάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης (19/2) την οικογένειά του για απευθείας συζήτηση.

Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ συναντήθηκε με τη μητέρα του 18χρονου άσου στις 16:00 της Τετάρτης, στα γραφεία του καναλιού του στο Φάληρο (χωρίς την παρουσία του Τσάβι Ρόκα ή του Κώστα Κωνστάντου) και για μία περίπου ώρα ανέλυσαν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης. Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός πως γνωρίζει από πρώτο χέρι την «εξωπραγματική» για τα ελληνικά δεδομένα, πρόταση που έχει καταθέσει η Μονακό προς την πλευρά του παίκτη ύψους 1 εκατ. ευρώ για 3ετές συμβόλαιο, προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει, για να «δέσει» τον Βαγιαννίδη με νέο συμβόλαιο έως το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να χάσει τον παίκτη, αλλά προτίθεται να επενδύσει σε απόλυτο βαθμό πάνω του τα επόμενα χρόνια, δίνοντάς του την ευκαιρία να εξελιχθεί, να βελτιωθεί και να φτάσει σταδιακά μέχρι την εθνική ανδρών.

Για την οικογένεια του Βαγιαννίδη, το οικονομικό, δεν φαίνεται να είναι το πρωταρχικό ζήτημα (παρά το γεγονός πως η διαφορά στην πρόταση της Μονακό, σε σχέση με αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Παναθηναϊκός είναι… χαώδης), καθώς θέλει να έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα και να (απο)δείξουν έμπρακτα οι «πράσινοι» πως τον υπολογίζουν στο αγωνιστικό πλάνο τους για τα επόμενα χρόνια.

«Θέλουμε να μείνει ο Γιώργος και να συνεχίσει να “μεγαλώνει” μαζί μας ποδοσφαιρικά. Και το κυριότερο, θέλουμε να είναι ευχαριστημένος σε όλα. Και στο θέμα του οικονομικού και στο θέμα της παρουσίας του στην πρώτη ομάδα και η προθεσή μας είναι να βρούμε μαζί μία λύση, που θα είναι καλή για όλες τις πλευρές» ήταν ορισμένα από τα λόγια του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού προς τη μητέρα του Βαγιαννίδη και πρόσθεσε πως «…πιστεύουμε πολύ στον Γιώργο, θέλουμε να επενδύσουμε πάνω του κι όταν έρθει η ώρα, εδώ είμαστε για να κάνει και το επόμενο βήμα στο εξωτερικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα του νεαρού άσου φάνηκε πολύ ικανοποιημένη από τη συζήτηση με τον Αλαφούζο και πολύ περισσότερο από τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε την πλευρά του ποδοσφαιριστή ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού σ’ αυτή την απευθείας επαφή. Δεν έγινε καμία κουβέντα πάνω στο οικονομικό (αν και υπάρχει διάθεση από τους «πράσινους» να ανεβάσουν ακόμα λίγο την προσφορά τους επί των πάγιων απολαβών του παίκτη), ούτε πάνω σε «εγγυημένο» αριθμό συμμετοχών (στην προηγούμενη επαφή οι «πράσινοι» είχαν προτείνει μίνιμουμ 8 συμμετοχές του Βαγιαννίδη στην πρώτη ομάδα για την περίοδο 2020-21).

Συμφώνησαν να γίνει ακόμη μία, τελική συνάντηση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας κι αφού πρώτα η οικογένεια κάνει μία επαναξιολόγηση των δεδομένων και των προτάσεων, μαζί με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή.

Μετά την κουβέντα που έγινε ανάμεσα στον Αλαφούζο και τη μητέρα του παίκτη, υπήρχε μία συγκρατημένη αισιοδοξία εντός του Παναθηναϊκού πως εντέλει θα ανατραπούν τα δεδομένα και ο Βαγιαννίδης θα παραμείνει στο «τριφύλλι». Όλα ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όταν γίνει και το τελικό ραντεβού, στο οποίο θα είναι άπαντες… παρόντες (πιθανότατα και ο Γιώργος Δώνης, αλλά και ο παίκτης), προκειμένου να βρεθεί εντέλει η «χρυσή τομή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης