Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο ο Σωκράτης Διούδης με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του, «φρέναρε» τον «δικέφαλο» του Βορρά, με αποτέλεσμα το 0-0 να διατηρηθεί μέχρι το τέλος της αναμέτρησης των δύο ομάδων, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Μετά τη λευκή ισοπαλία στο Ολυμπιακό Στάδιο ο «δικέφαλος» του Βορρά παρέμεινε χωρίς νίκη στο μίνι πρωτάθλημα (σ.σ.: προερχόταν από την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό), κι έτσι αν η ΑΕΚ την Κυριακή περάσει νικηφόρα από την έδρα του ΟΦΗ, τότε οι Θεσσαλονικείς θα υποχωρήσουν στην τρίτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα για τον Παναθηναϊκό, που φυσικά τον κολακεύει το αποψινό αποτέλεσμα, βάσει της εικόνας του στην αναμέτρηση, αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία στα πλέι οφ, μετά το 1-1 με την «Ένωση» στην πρεμιέρα.

OI KAΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους γηπεδούχους, που την τελευταία στιγμή είδαν τον Αγιουμπ να τίθεται νοκ-άουτ (λόγω θλάσης), με τον Μπουζούκη να παίρνει τη θέση του στην ενδεκάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκρότημα του Φερέιρα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και το κατάφερε, δημιουργώντας δύο κλασικές ευκαιρίες στα πρώτα έξι λεπτά του ματς.

Εντούτοις αυτές δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Κι αυτό γιατί ο Διούδης αρχικά ενήργησε σωτήρια, διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ την μπάλα μετά το πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 3′, ενώ απέκρουσε με το ένα χέρι και το σουτ του Λημνιού στο 6′, φάση που δημιουργήθηκε από μία εξαιρετική ενέργεια του Πέλκα.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην ομάδα του Δώνη, που έμοιαζε… υπνωτισμένη. Έτσι στο 12ο λεπτό απείλησαν εκ νέου την εστία του Διούδη.

Ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού προσπάθησε να διώξει τον κίνδυνο, με την μπάλα να στρώνεται στον Βιεϊρίνια που έκανε το σουτ, βλέποντας τον Διούδη να μπλοκάρει.

Με τον Πασχαλάκη να έχει ρόλο… θεατή, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να φτάσει καν στην περιοχή του αντιπάλου του, αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα στη μεσαία γραμμή, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πρωταγωνιστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Με κύριους εκφραστές των επιθετικών ενεργειών του τους Πέλκα, Λημνιό και Μπίσεσβαρ, κάθε επίθεση των φιλοξενούμενων «μύριζε» γκολ, το οποίο θα είχε επιτευχθεί αν ο Διούδης δεν έκανε εκπληκτική εμφάνιση.

Έχοντας έξι προσπάθειες στον στόχο, την ώρα που οι «πράσινοι» δεν είχαν να επιδείξουν υποψία φάσης, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε εκ νέου κοντά στο 1-0 στο 23ο λεπτό.

Ο Λημνιός βρέθηκε μέσα από την περιοχή και έκανε το πλασέ, αναγκάζοντας τον Διούδη σε νέα εντυπωσιακή απόκρουση (απομάκρυνε με το πόδι).

Μάλιστα η φάση είχε και συνέχεια, καθώς ο Πέλκας έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στους αμυντικούς των «πράσινων» για να καταλήξει στη συνέχεια κόρνερ.

Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το «πάνω χέρι» στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως στα τελευταία λεπτά του Α’ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει μακριά από τα καρέ του τους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα κατέγραψε την πρώτη του τελική (8 είχε ο δικέφαλος του Βορρά) στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μπουζούκης εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, βλέποντας την μπάλα όμως να περνά πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Mε αλλαγές παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο για το β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα ο Δώνης πέρασε στο ματς τον Αγιούμπ αντί του Ζαχίτ, ενώ ο Φερέιρα έριξε στην αναμέτρηση τους Μάτος και Λάμπρου αντί των Βιεϊρίνια (ένιωσε ενοχλήσεις) και Μπίσεσβαρ, αντίστοιχα.

Όπως ξεκίνησε και το Α’ μέρος άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο: με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.

Στο 47ο λεπτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Πέλκα να γίνεται τελικός αποδέκτης αυτής και να πλασάρει. Εντούτοις και πάλι ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας με το πόδι σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός, που παρουσιάστηκε βελτιωμένος μετά την είσοδο του Αγιούμπ, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να δημιουργήσει. Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν να διαχειριστούν τις αντεπιθέσεις-φωτιά των «ασπρόμαυρων».

Μάλιστα σε μία εξ αυτών (55′) ο Άκπομ απείλησε με πλασέ τον Διούδη, ωστόσο αυτός μπλόκαρε την μπάλα, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Λάμπρου λίγο αργότερα (57΄).

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ έδειξε να χάνει τη φρεσκάδα, με τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς στο 89′, όταν η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, μετά σέντρα-σουτ του Κολοβού.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς, που περιείχε μία σύρραξη στο τέλος ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, μετά από ένα σκληρό φάουλ του Γιαννούλη στον Γιόχανσον, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να ξεφύγει περαιτέρω.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-0

Κίτρινες: Μπουζούκης (Παναθηναϊκός), Πέλκας (ΠΑΟΚ), Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ), Αγιούμπ (Παναθηναϊκός), Μάτος (ΠΑΟΚ), Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Γιόχανσον (Παναθηναϊκός), Ινσούα (Παναθηναϊκός)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ (46′ Αγιούμπ), Μπουζούκης (87′ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης (57′ Δώνης, 73′ Καμπετσής ), Μακέντα (87′ Νούνες)

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (46′ Μάτος), Ελ Καντουρί, Εσίτι (86′ Σβιντέρσκι), Λημνιός (86′ Μαουρίσιο), Πέλκας (77′ Ροντρίγκο), Μπίσεσβαρ (46′ Λάμπρου) και Άκπομ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης