Την απόφαση να κάνει προσφυγή στο CAS πήρε ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να διεκδικήσει από την Πάρμα τα χρήματα που αντιστοιχούν στα τροφεία της μεταγραφής του Σωτήρη Νίνη το καλοκαίρι του 2012.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA ως γνωστόν με απόφασή της, που κοινοποιήθηκε στις 29 Απριλίου έκρινε πως η νέα εταιρική/μετοχική σύνθεση της ιταλικής ομάδας, δεν έχει άμεση «σύνδεση» με το παλιό διοικητικό/μετοχικό σχήμα της, το οποίο οδηγήθηκε σε πτώχευση το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aυτό είχε ως αποτέλεσμα το πειθαρχικό όργανο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, να «σβήσει» το χρέος της ομάδας προς τον Παναθηναϊκό (472.200€ με τους τόκους) για τα τροφεία της προ οκταετίας μεταγραφής του Νίνη στους «παρμέντσι».

Βάσει της απόφασης, ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του 21 ημέρες για να κάνει έφεση στο CAS κι εν τέλει οι «πράσινοι» (στη λήξη του χρονικού περιθωρίου που είχαν) αποφάσισαν να καταθέσουν προσφυγή, «προσβάλλοντας» την αρχική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA.

Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες δικαίωσης του Παναθηναϊκού δεν είναι πολύ μεγάλες. Ίσως να φτάνουν το 30-35%, διότι υπάρχει ήδη δεδικασμένο άλλης ευρωπαϊκής ομάδας, που δεν δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη της με την Πάρμα, για αντίστοιχη υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, στο «τριφύλλι» θέλουν να το… παλέψουν μέχρις εσχάτως, αφενός διότι το εν λόγω ποσό είναι μεγάλο κι αφετέρου διότι έχουν συγκεντρώνει πάρα πολλά αποδεικτικά, μέσα από τα οποία στοιχειοθετείται σε μεγάλο βαθμό, το δίκαιο των επιχειρημάτων του Παναθηναϊκού και το άδικο της πρώτης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA.

Η προσφυγή κατατέθηκε (με έξοδα από πλευράς των «πράσινων» περίπου 20.000 Ευρώ), ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης δεν πρόκειται να προχωρήσει πολύ γρήγορα και θα χρειαστεί τουλάχιστον 4-5 μήνες μέχρι να φτάσει στην «έδρα», καθώς αφορά οικονομική διαμάχη και από το CAS είθισται να δίνεται προτεραιότητα σε άλλες υποθέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης