Προ των πυλών της μεγάλης «επιστροφής» του και της παρουσίας του στο αγωνιστικό πλάνο του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Λούκας Βιγιαφάνιες.

Η μεγαλύτερη καλοκαιρινή επένδυση των «πράσινων», με συμβόλαιο που ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ ετησίως, ταλαιπωρήθηκε πολύ από την 21η Αυγούστου, έπειτα από τη θλάση (υποτροπή) που υπέστη στον προσαγωγό. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις που πήγε να ανεβάσει «στροφές» στις προπονήσεις, ένιωθε διαρκώς μικροενοχλήσεις, οι οποίες πήγαιναν λίγο πιο πίσω την πλήρη επάνοδό του, με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα φιλικά κι επίσημα παιχνίδια των «πράσινων» στο τελευταίο δίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, η αλλαγή της θεραπευτικής αγωγής, αλλά και η υπομονετική και πολύ προσεκτική προσέγγιση του ιατρικού και προπονητικού τιμ πάνω στο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, φαίνεται πως απέδωσαν εντέλει «καρπούς».

Ο «Βίγια», αφού ακολούθησε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα επανένταξης τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος από πλευράς δυνάμεων, δείχνει πως έχει αφήσει πίσω του όλη αυτή την «περιπέτεια». Στην σημερινή (Τρίτη 27/10) πρωινή προπόνηση «μπήκε» σε φουλ πρόγραμμα, συμμετέχοντας στις ασκήσεις κυκλοφορίας και στο δίτερμα με τακτική που ακολούθησε και μάλιστα έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Με τρομερή διάθεση, κανέναν πόνο στον προσαγωγό και πολλές ποιοτικές «πινελιές» στο «οικογενειακό» δίτερμα.

Από εκεί και πέρα, καλά ήταν τα νέα για τον Ρουμάνο τεχνικό και με την περίπτωση του Σαβιέρ, ο οποίος μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και θα είναι διαθέσιμος για το σαββατιάτικο ματς. Ατομικό έκαναν και σήμερα οι Χουάνκαρ, Ιωαννίδης, ενώ οι Σένκεφελντ, Σάντσες και Κουρμπέλης ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης, χωρίς να εμπνέει κάποια ανησυχία η κατάστασή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μαγνητική, στην οποία υποβλήθηκε στον προσαγωγό ο Γιάννης Μπουζούκης, ήταν καθησυχαστική ως προς το ενδεχόμενο θλάσης, αφού έδειξε μόνο ένα μικρό οίδημα, ωστόσο ο συγκεκριμένος μικροτραυματισμός θα τον κρατήσει εκτός για μία εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος υπέστη κάκωση στο γόνατο και αποχώρησε, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό κι από την Τετάρτη (28/10) θα ξαναμπεί σε φουλ πρόγραμμα. Τέλος, οι Βέλεθ, Αγιούμπ και Χατζηθεοδωρίδης έκαναν θεραπεία, ενώ ο Αντονίτο παραμένει κλινήρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης