Παναθηναϊκός: Ο Ούγγρος Κουζνιέτσοφ βοηθός του Μπόλονι στον πάγκο του «τριφυλλιού»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 17:15
Παναθηναϊκός: Ο Ούγγρος Κουζνιέτσοφ βοηθός του Μπόλονι στον πάγκο του «τριφυλλιού»

Στον Ούγγρο Σεργκέι Κουζνιέτσοφ κατέληξαν οι «πράσινοι» για τον δεύτερο (μαζί με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο) άμεσο συνεργάτη του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο 38χρονος τεχνικός (γεννημένος στο Χάρκοβο, στις 31 Αυγούστου 1982) με καταγωγή από την Ουκρανία, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην ουγγρική Φερεντσβάρος κι εν συνεχεία αγωνίστηκε και στις: Γιόκεριτ (Φινλανδία), Γκομέλ (Λευκορωσία), Σερίφ (Μολδαβία), Βόρσκλα (Ουκρανία), Βέτρα Βίλνιους (Λιθουανία), Νόστα (Ρωσία), Καρπάτι (Ουκρανία), Σεβαστούπολ (Ουκρανία), Γκοβέρλα (Ουκρανία), Μέταλιστ (Ουκρανία) και Ζόρια (Ουκρανία).

Σαν προπονητής ξεκίνησε το 2018, αφού πήρε πρώτα το δίπλωμα UEFA A’, πιάνοντας δουλειά στη ρωσική Άρσεναλ Τούλα, ως συνεργάτης του Όλεγκ Κορόνοφ. Στη συνέχεια εργάστηκε στο πλευρό του ίδιου τεχνικού και στη Σπαρτάκ Μόσχας, από 12 Νοεμβρίου 2018 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019.

Ο Μπόλονι, αν και δεν συνεργάστηκε μαζί του κατά τον παρελθόν σε κάποια άλλη ομάδα, αφού μελέτησε το βιογραφικό του, πήρε πολύ καλές συστάσεις και πληροφορίες από ανθρώπους του στην Ουγγαρία και την Ουκρανία, ζητώντας από τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό να προσληφθεί ως άμεσος συνεργάτης του.

Ο Κουζνιέτσοφ βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα της Πέμπτης (22/10), για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα καθίσει στον «πράσινο» πάγκο στον αγώνα με το Βόλο (24/10, 20:30) ή θα πιάσει κι... επίσημα δουλειά δίπλα στον Μπόλονι από την Κυριακή (25/10).

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 17:17