Η ΑΕΛ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη επικρατώντας 2-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Super League. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 35ο δευτερόλεπτο με τον Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ στο 57’ ο Ουάρντα σημείωσε το δεύτερο γκολ. Οι «πράσινοι» μείωσαν στο 62’ με τον Ζαχίντ.

Από την άλλη, ο «πράσινος» αγωνιστικός… κατήφορος συνεχίστηκε. Εκεί όπου η Λάρισα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό μετά από 28 χρόνια (!), παραμένοντας παράλληλα αήττητη για πέμπτο ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει 11 βαθμούς εφέτος στο ΟΑΚΑ, με αρνητικό απολογισμό τρεις ήττες (ΟΦΗ, Ξάνθη, Λάρισα) και μία ισοπαλία (Ολυμπιακό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Ο Μιλοσάβλιβιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο, ενώ ο Ουάρντα στο 57` με τρομερή ντρίμπλα απέναντι στον Αποστολη, εκτέλεσε τον Διούδη διπλασιάζοντας τα τέρματα της Λάρισας. Στο 62ο λεπτό, ο Ζαχίντ με όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Κρίστινσον για να μειώσει σε 2-1. Να σημειωθεί ότι στο 35ο λεπτό, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, ακύρωσε γκολ του Παναθηναϊκού με τον Καμπετσή, αφού είδε επιθετικό φάουλ στον Ισλανδό γκολκίπερ της Λάρισας.

Τελευταία φορά που η ΑΕΛ είχε «αλώσει» την έδρα του Παναθηναϊκού ήταν το 1991, όταν είχε επικρατήσει με 3-1 (17’ σουτ Μαυρίδης – 16’ σουτ Στόικα, 23’ σουτ Στόικα, 69’ σουτ Πετκόφ. Στο 39’ 2η κίτρινη Κυριλλίδης), με τον Γιώργο Δώνη να βρίσκεται στην 11άδα των «πρασίνων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-2 (Novasports 1)

Γκολ: 1′ Μιλοσάβλιεβιτς (ΑΕΛ), 57′ Ουάρντα (ΑΕΛ), 62′ Ζαχίντ (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες κάρτες: Σένκεφελντ, Ζαχίντ – Μπράλιτς, Ουάρντα, Σετσέροβιτς, Στάνκοβιτς

Κόκκινες κάρτες:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ (78′ Κολοβός), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (60′ Μπεκ), Μπουζούκης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (56′ Μακέντα).

Λάρισα: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα (86′ Καρανίκας), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντάουντα (66′ Χαλκιαδάκης), Μόρας, Σετσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (46′ Φατιόν), Μπράλιτς, Στάνκοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης