Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς υπερκάλυψε την ήττα με 1-0 από το πρώτο ματς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 24’ με τον Παντελάκη, ενώ για τους «πράσινους» σκόραραν οι Δώνης (56’), Σένκεφελντ (58’) και Μακέντα (73’ πεν.). Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε από το 77’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουρμπέλη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γιαννιώτες έβαλαν πολύ… δύσκολα στους «πράσινους» από τα πρώτα λεπτά, βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να παίξουν μπάλα και όχι… κλεφτοπόλεμο. Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει διαδρόμους στο πρώτο 45λεπτο μπροστά από την εστία του Γιαννίκογλου και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκε πίσω στο σκορ με την κεφαλιά του πρώην «πράσινου» Νώντα Παντελάκη στο 24’, ο οποίος νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα του «τριφυλλιού», κάνοντας το 0-1. Ένα γκολ που έδινε «αέρα» δύο τερμάτων στους Γιαννιώτες, μετά τη νίκη τους με 1-0 στο πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες» την περασμένη Τετάρτη (8/1).

Στο 34’ ο β’ βοηθός Βασίλης Καλύβας ακύρωσε εσφαλμένα ως οφσάιντ καθαρό γκολ του Ινσούα, ο οποίος καλυπτόταν μετά την πάσα του Κουρμπέλη προκαλώντας πολύ έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και την εξέδρα που αποδοκίμαζε έντονα τον βοηθό από τη Φθιώτιδα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο γήπεδο τον Περέα, «φορτώνοντας» την επίθεση του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» άρχισαν να βγάζουν περισσότερη ενέργεια, πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Ο MVP του «τριφυλλιού» Γκίας Ζαχίντ πήρε τους «πράσινους» στις πλάτες του και από το 50’ και μετά άρχισε να μοιράζει… ασίστ. Η πρώτη σημάδεψε σωστά τον Χρήστο Δώνη στο 56’, με τον «υπαρχηγό» του Παναθηναϊκού να φέρνει το ματς στα ίσα με κεφαλιά. Στο 58’ από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Σένκεφελντ, που δεν λάθεψε από θέση… φορ, πλασάροντας στη γωνία του Γιαννίκογλου για το «πράσινο» 2-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μομέντουμ έλεγε πλέον «Παναθηναϊκός», με το «τριφύλλι» να βρίσκει και το τρίτο γκολ (της πρόκρισης) με πέναλτι που κέρδισε ο Γιόχανσον στο 71’ από τον Μπουκουβάλα. Ο Μακέντα πήρε πάνω του την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ στη γωνία έκανε το 3-1, που «χάρισε» εντέλει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν από το 77’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κουρμπέλη, ωστόσο δεν αισθάνθηκαν μεγάλη πίεση από τον ΠΑΣ και κράτησαν το προβάδισμά τους ως το τελικό σφύριγμα.

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 24′ Παντελάκης (ΠΑΣ Γιάννινα), 56′ Δώνης (Παναθηναϊκός), 58′ Σένκεφελντ (Παναθηναϊκός), 73′ πεν. Μακέντα (Παναθηναϊκός)

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Ινσούα, Κουρμπέλης, Μακέντα, Δώνης – Κάστρο, Μπουκουβάλας, Γιαννίκογλου, Καρτάλης, Παντελάκης

Κόκκινες κάρτες: 77′ Κουρμπέλης

 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46′ Περέα), Χατζηγιοβάνης (80′ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ, Μακέντα (83′ Κολοβέτσιος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Καρτάλης, Σιόντης (23′ Λιάσος), Κάστρο (43′ Νικολιάς), Ξύδας (75′ Μπατίστ), Παμλίδης, Κρίζμαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης