Το «εισιτήριό» του για την ημιτελική φάση του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας, «σφράγισε» ο Παναθηναϊκός μετά το εμφατικό 4-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και πλέον η ρεβάνς της Τρίτης (25/01) έχει μάλλον… διαδικαστικό χαρακτήρα. Τρομερά… κέφια απ’ τον Ματέους Βιτάλ, ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα τέρματα των «πράσινων», δύο ασίστ (προς τον Βραζιλιάνο) κι ένα γκολ από τον Αϊτόρ, «κερασάκι» στην τούρτα από τον Καρλίτος, με τρομερό ψηλοκρεμαστό πλασέ λίγο πριν το ημίχρονο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι στο… γκάζι, πίεσε πολύ ψηλά τους παίκτες της Αναγέννησης κι έψαξε το γκολ απ’ τα πρώτα λεπτά. Το βρήκε μόλις στο 6’, όταν από εξαιρετική κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες προς τον Αϊτόρ, ο Ισπανός εξτρέμ γύρισε την μπάλα προς τον Βιτάλ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει από κοντά για το 1-0.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι πολύ επιθετικοί, παρά το γρήγορο προβάδισμά τους, θέλοντας να «τελειώσουν» από νωρίς το ματς κι αφού έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Αϊτόρ στο 18’, το πλασέ του οποίου στην κλειστή γωνία απέκρουσε δύσκολα ο Γκέκας, στο 20’ έφτασαν στο 2-0, σε μία φάση… copy-paste. Από χαμηλό γύρισμα του Αϊτόρ στην «καρδιά» της άμυνας της θεσσαλικής ομάδας, ο Βιτάλ έκανε ξανά ξεπέταγμα ανάμεσα στους στόπερ και με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού.

Στο 28’ ο Μαουρίσιο «δοκίμασε» το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 32’ οι «πράσινοι» έκαναν το 3-0 με πλασέ του Αϊτόρ έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Καρλίτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 42’, σημείωσε το τέταρτο κι ομορφότερο τέρμα του, όταν από βαθιά μπαλιά του Κώτσιρα, ο Καρλίτος βγήκε στο χώρο, άφησε την μπάλα να «σκάσει» μία φορά κι έπιασε ένα εντυπωσιακό, ψηλοκρεμαστό πλασέ που κατέληξε στη γωνία του Γκέκα για το «πράσινο» 4-0.

Στο 50’ από πολύ ωραία συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού και χαμηλό γύρισμα του Χουάνκαρ, ο Καρλίτος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια της Αναγέννησης, ενώ στο 63’ με υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε γκολ του επιθετικού από το Αλικάντε, καθώς υπεδείχθη οφσάιντ ο Παλάσιος πριν βγάλει την ασίστ.

Στο 80’ από ωραία πάσα του Κώτσιρα στο χώρο, ο Ιωαννίδης έφυγε στο τετ-α-τετ με τον Γκέκα, όμως ο γκολκίπερ της Αναγέννησης κατάφερε να διώξει με τα πόδια το πλασέ του, ενώ στο 84’ ακυρώθηκε άλλο ένα γκολ –αυτή τη φορά του Παλάσιος- καθώς υποδείχθηκε οφσάιντ ο Κώτσιρας πριν γυρίσει την μπάλα προς τον Αργεντινό εξτρέμ.  

Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0 (Cosmote Sport 3)

Γκολ: 6′, 20′ Βιτάλ, 32′ Αϊτόρ, 42′ Καρλίτος

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Πλέγας, Καρανίκας

Κόκκινες κάρτες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (62′ Λουντκβιστ), Αϊτόρ (77′ Σάντσες), Βιτάλ (46′ Παλάσιος), Καρλίτος (67′ Ιωαννίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρουμάνος (69′ Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46′ Μπάλλας), Γκόλιας, Μπενγκόα (69′ Ξέρας), Γκίνη, Μανιός (46′ Λαρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46′ Καρανίκας).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης