Παναθηναϊκός: «Ο κατ' επάγγελμα χάρτινος νικητής κέρδισε»

Παναθηναϊκός: «Ο κατ' επάγγελμα χάρτινος νικητής κέρδισε»

Aνακοίνωση, μέσω της οποίας εξαπολύει μύδρους εναντίον της Επιτροπής Εφέσεων και του Ολυμπιακού εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης για το ντέρμπι της 17ης Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και την τιμωρία του «τριφυλλιού» με αφαίρεση συνολικά πέντε βαθμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων πήραν τον αγώνα στα χαρτιά (με 3-0 σκορ), ενώ πρωτόδικα είχε αποφασιστεί να συνεχιστεί το παιχνίδι από το 70ο λεπτό, σημείο στο οποίο διεκόπη η αναμέτρηση.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Για πολλοστή φορά μια δικαστική απόφαση πλήττει τον Παναθηναϊκό και τη διεθνή ποδοσφαιρική πρακτική ότι οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα. Για πολλοστή φορά ο κατ' επάγγελμα χάρτινος νικητής κέρδισε στο πεδίο που γνωρίζει καλύτερα από όλους, βρίσκοντας ευήκοα ώτα σε μια επιτροπή, η οποία αποφάσισε ερμηνεύοντας τον κανονισμό κατά το δοκούν.

Ο Παναθηναϊκός καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα φαινόμενα βίας και αποδέχθηκε πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί.

Μία μικρή μερίδα κόσμου στέρησε από την ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδο στην πεντάδα, δυσκόλεψε την προσπάθεια να επανέρθει ο σύλλογος στην κανονικότητα και εξαιτίας της οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι δεν μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο.

Όμως, οι κανονισμοί υπάρχουν όχι μόνο για να εφαρμόζονται στις περιπτώσεις που φέρει ευθύνη ο Παναθηναϊκός, αλλά και στις περιπτώσεις που κάποιος (εν προκειμένω ο διαιτητής του ντέρμπι) δεν εφαρμόζει τα αναγραφόμενα στον ΚΑΠ.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι επιλέγουν να κρίνονται οι αγώνες στα δικαστήρια. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε, με την απόφαση να μην κινηθεί δικαστικά για την πανθομολογούμενη λανθασμένη εφαρμογή του ΚΑΠ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λαμία, ότι κινείται σε άλλη λογική.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει και οι οπαδοί μας να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο στόχαστρο και οφείλουν να μην ξαναθέσουν σε κίνδυνο την ομάδα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 21:27