Για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μίλαν μίλησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που διέκρινε στην παρουσία του «τριφυλλιού» στο ματς με τους «ροσονέρι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός στους απεσταλμένους του Τύπου στην Τεργέστη: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πως είδατε το φιλικό παιχνίδι με την Μίλαν;

«Ήταν ένα εξαιρετικό φιλικό παιχνίδι αναφορικά με την ποιότητα των αντιπάλων. Είχαμε να κάνουμε με μία ομάδα, η οποία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Έχει ποιότητα και είναι ιδιαίτερα γρήγορη. Χρειαζόταν και κάναμε τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού αυτού. Ίσως περισσότερο ανασταλτικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Υπήρχαν κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπου κάναμε κάποια λάθη στις τοποθετήσεις και στις αλληλοκαλύψεις. Λάθη τα οποία θα σου κοστίσουν απέναντι σε τέτοιες ομάδες, όπως και έγινε σήμερα (σ.σ. χθες).

Οι παίκτες προσπάθησαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα και όταν είχαμε χρόνο να κρατήσουμε την μπάλα το κάναμε. Όταν έχεις απέναντι σου τέτοιες ομάδες είναι λογικό να μην έχεις πολύ χρόνο. Προσπαθήσαμε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να διατηρήσουμε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές τελικές προσπάθειες. Εστιάζω στην τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Στα διαστήματα που μας δόθηκε η ευκαιρία προσπαθήσαμε να αναπτυχθούμε σωστά. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν και αρνητικά, τα οποία απέναντι σε έναν αντίπαλο τέτοιο θα φανούν περισσότερο. Πιστεύω ότι από ένα τέτοιο παιχνίδι αποκομίζουμε όλοι εμπειρίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν θα αντιμετωπίσει αντίστοιχης δυναμικότητας ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι κρατάτε από αυτό το ματς;

«Μπορεί να μην βρούμε στο δικό μας το πρωτάθλημα τόσο ποιοτική ομάδα, αλλά θα βρούμε σίγουρα αντιπάλους που θα μας φτάνουν στα όρια μας στον αγωνιστικό χώρο. Άρα ο σημερινός αγώνας μας ανάγκαζε να φτάνουμε στα όρια μας είτε αυτό αφορούσε την κατοχή μπάλας, είτε αφορούσε τις στημένες φάσεις, είτε την ανασταλτική λειτουργία. Ήμασταν όλη την ώρα υπό πίεση και αυτό θα συμβαίνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα ανεξαρτήτως αν έχουμε απέναντι μας δυνατές ομάδες ή μικρομεσαίες. Για να κερδίσουμε θα χρειαστεί πολλές φορές να φτάσουμε στα όρια μας και αυτό είναι το βασικό κομμάτι του σημερινού παιχνιδιού, που μπορούμε να κρατήσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης